Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Pretul include:
- bilet de avion Bucuresti - Florenta si retur
- transfer aeroport – hotel - aeroport
- 7 nopți de cazare la hotel de 3*
- 7 mic dejun;
- 7 cine la hotel;
- vizita Florenta; ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.


Nu sunt incluse in pret:
- Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- Excursiile opționale pentru grup minim de 25 de persoane;

Optionale:
- Ravenna – 25 €/pers.
- San Marino – 20 €/pers
- Bologna – 30 €/pers
- Padova – Venetia – 40 €/pers (nu sunt incluse biletul de tren Padova – Venetia si vaporasul in Venetia circa 15 €/pers)
- Sienna si Assisi - 45 €/pers 

Grup minim 25 pers.

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Pretul include:
- bilet de avion Bucuresti - Florenta si retur
- transfer aeroport – hotel - aeroport
- 7 nopți de cazare la hotel de 3*
- 7 mic dejun;
- 7 cine la hotel;
- vizita Florenta; ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.


Nu sunt incluse in pret:
- Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- Excursiile opționale pentru grup minim de 25 de persoane;

Optionale:
- Ravenna – 25 €/pers.
- San Marino – 20 €/pers
- Bologna – 30 €/pers
- Padova – Venetia – 40 €/pers (nu sunt incluse biletul de tren Padova – Venetia si vaporasul in Venetia circa 15 €/pers)
- Sienna si Assisi - 45 €/pers 

Grup minim 25 pers.

Itinerariu

Ziua 1 București – Rimini

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Florenta. Dupa aterizare, transfer cu microbuzul la hotelul nostru din zona Rimini.
Cazare si cina la hotel in zona Rimini. Spre seara, intalnire cu ghidul. “Sedinta tehnica”  discutam programul pentru zilele urmatoare.

Ziua 2 Rimini – Ravenna

Program liber sau excursie optionala la Ravenna. Orașul ne răsfață cu cele mai bine păstrate monumente creștine timpurii, o “colecție” impresionantă de obiective listate în patrimoniul mondial UNESCO - Basilica San Vitale cu a sa cupolă monumentală și mozaicurile inconfundabile care îi reprezintă pe cuplul imperial Iustinian și Teodora, Baptiserul Arianilor și Basilica Sant’Apollinare Nuovo (cu 26 de scene în mozaic cu primele reprezentări ale Noului Testament) ridicate în timpul domniei regelui vizigot Theodoric. Ajungând în Piazza del Popolo, ne dăm seama imediat de ce acest loc i-a inspirat pe Oscar Wilde, Byron, T.S. Eliot sau chiar pe Hermann Hesse, piațeta fiind un loc încântător, pitoresc cu o atmosferă inconfundabilă de dolce far niente și unde sigur ți se va face poftă de un capuccino revigorant. După savurarea momentului la o terasă, ne indreptam spre Muzeul de Arte găzduit în clădirea unei mănăstiri din secolul XVI. Ultimele noastre descoperiri vor fi Muzeul Național din Ravenna și un coplex arheologic cu mai multe clădiri din perioada bizantină, cel mai important dintre ele fiind Domul di Tappeti di Pietra. Ei bine, am început cu Dante și vom termina vizita noastră în Ravenna tot cu el. Mormântul autorului Divina Comedia se află în așa numită “Zonă a liniștii” care mai cuprinde oratoriul Quadrarco di Braccioforte și Mănăstirea Franiciscană în care se află și Muzeul Dante.Este un loc de o liniște înălțătoare și de spiritualitate serenă care ne îndeamnă la introspecție. Seara ne întoarcem la Rimini, iar la cină împărtășim emoțiile zilei petrecute împreună. Intoarcere la acelasi hotel. Cazare si cina.

Ziua 3 Rimini – San Marino

Program liber sau excursie optionala San Marino, cea mai veche republica din lume, datand din anul 301. Dimensiunile sale nu sunt impresionante are doar 61 de kilometri pătrați și 33.500 de locuitori. Dupa Vatican si Monaco, ar fi al treilea stat dintre cele mai mici din Europa. Au cea mai veche constitutie, care este din anul 1600! Situat in partea centrala a Italiei, San Marino are un singur vecin din toate partile – Italia, limba oficiala este tot italiana si moneda tot euro. Numele de San Marino, vine de la Marinus, un cioplitor de piatra dalmatian, care strabatuse Marea Adriatica împreuna cu colegii sai de credinta, si de munca, inca din vremea imparatului Diocletian pentru a scapa de persecutie. Aici, pe Muntele Titano, dupa ce a trecut Adriatica din Dalmatia, a construit cu propria sa mâna, de la fundatie pana la tiglele din piatra, o capela de piatra. El a mai cioplit din stanca exterioara a muntelui un pat de piatra. In jurul lui s-a format o mica asezare, pe varf de munte, care trezea invidia multora. Ei traiau aici izolati din fortele proprii, considerand ca nu au nici o obligatie fata de altii. De aici a incoltit idee de libertate si pentru altii. Incepem vizita cu o prima oprire la Palazzo Publico, construit in stil neo-gotic, locul unde ajunge inevitabil orice turist . Acest palat somtuos, ridicat din 1884, adaposteste Guvernul, Consiliul mare si este si Sediul capitanilor regenti, care sunt 2 si sunt alesi pentru 6 luni. Tot aici se afla intr-o aripa a Manastirii Capucinilor inchisoarea, care din 2011 este goala, ca un adevarat paradox, fiind considerata a fi cea mai libera inchisoare din lume! Urmam indicatoarele turistice de pe zidurile vechi de piatra si ajungem la Basilica Dell Santo. Dupa cum spune denumirea, este inchinata lui San Marinus, intemeietorul acestui stat independent. Este o cladire impunatoare, pe treptele careia ne oprim putin sa ne tragem sufletul, pentru ca nu e usor sa cuceresti San Marino! Basilica este construita din secolul al XIX lea si are 7 altare.
Moment de ragaz:
Bucataria lor se bazeaza in primul rand pe paste facute in casa, cu sunca, branza si sos, fasole cu sorici si bineinteles pizza. La desert va recomandam un preparat cu cireşe lăsate în vin roşu, servite cu un sortiment special de pâine. Nu putem parasi San Marino fara sa dam o tura si prin magazine! La capitolul suveniruri puteti alege timbre, obiecte de artizanat, monede, ceramica lucrata manual, bijuterii, ciocolata , vinuri, lichioruri , sabii si armuri cavaleresti. Va recomandam vinul Sangiovese sau lichiorul Amaretto.
O alta atractie turistica importanta din oras o constituie cele 3 fortarete cățărate pe coasta Muntelui Titan, Guaita, Cesta și Montale, care oferă o panoramă impresionată spre Munții Apenini și spre Marea Adriatică, așa că sfatul nostru este să nu rătăciți tocmai astăzi aparatele foto!
Intoarcere la acelasi hotel. Cazare si cina.

Ziua 4 Rimini – Bologna

Program liber sau excursie optionala la Bologna un oraş cu o mare energie culturală, animat de festivaluri, teatru, muzică. Ne indreptăm atenţia spre Piazza Maggiore şi Piazza Nettuno, unde putem admira Fontana del Nettuno, sau El Gigante, după cum îl denumesc localnicii, dar şi superbele clădiri din Piazza Maggiore, Pallazo del Podesta şi Biserica San Petrino.
Moment de ragaz:
Se spune că Bologna ar fi capitala culinară a Italiei iar numele de Bologna la grassa (Bologna cea grasă) este un avertisment pentru cei care cred că pot ține o dietă aici. În Bologna se mănâncă bine de te lingi pe degete iar piața din centrul orașului este una dintre cele mai mari din Europa. Brânzeturi, carne, fucte, legume, lactate și patiserii, găsești de toate aici. Nu rata șunca Parma, oțetul balsamic, parmezanul, lasagna și spaghetele Bolognese – toate sunt originare de aici. De asemenea, încearcă și alte specialități locale precum Tortelini in brodo, Tagliatelle al ragu, Lasagna Verde alla Bolognese, Mortadella, Bollito, Zuppa Inglese și Mascarpone.
Bologna nu este numai un oras istoric si un centru culinar renumit, in zona si-au stabilit cartierul general firme foarte bine pozitionate pe piata producatorilor de autoturisme si motociclete : Ferrari, Lamborghini, Maserati, Ducati. Seara intoarcere la acelasi hotel din zona Rimini. Cazare si cina la hotel.

Ziua 5 Rimini – Padova – Venetia

Astăzi Venetia este vedeta! Program liber sau excursie optionala la Venetia. Plecam spre centrul orasului Padova pentru a descoperi Basilica di Sant’Antonio, locul unde este inmormantat Sf. Anton de Padova, unul dintre cei mai venerati sfinti ai Italiei. Dar cel mai important obiectiv turistic al Padovei este Capelle degli Scrovegni. Comandata in 1303 de nobilul local Enrico Scrovegni, aceasta frumoasa biserica isi datoreaza faima picturilor lui Giotto. Ne indreptam spre gara centrala din Padova, de unde luam trenul spre Veneția, orasul lacustru, care a fost inclus în 1979 in patrimoniul universal UNESCO. Străduțele și canalele sunt animate de veselia tipică a italienilor, iar noi ne îndreptăm spre Piața San Marco. Deși poate nu ai mai fost aici, suntem siguri că ai o senzație puternică de deja-vu. Imaginile cu Piața San Marco, “ cel mai frumos salon din Europa” după spusele lui Napoleon, sunt emblematice pentru Veneția, dar acum ai șansa să vezi și să simți energia incredibilă a acestui loc….. muzică, porumbei, artă. La câtiva pasi se află Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinţa, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Venetia, a politiei secrete şi a Curtii de Justitie, dar şi a închisorilor municipale şi a multor instituţii administrative. Aflându-se pe lista celor mai frumoase cladiri gotice din lume palatul ne încântă cu arhitectura sa impresionantă care ne duce cu gândul la oamenii puternici care au condus, de aici, orașul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care şi-a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, care a ilustrat perfect proximitatea dintre lux și suferință. Puntea unește Palatul de închisoarea în care erau abandonați deținutii. Trecem pe intinerariul nostru uimitor și Basilica San Marco, care a adăpostit timp de  aproape o mie de ani mormantul Sfântului Marcu şi care a servit drept capelă particulară a dogilor, sprijin spiritual şi simbol fundamental al puterii, autorităţii şi continuităţii statului veneţian – cea ma longevivă republică din lume. Tot in Piata San Marco zarim silueta inalta si zvelta a Campanilei, cea mai inalta constructie din Venetia, cu cei 98.5 m, ofera cea mai incantatoare priveliste. Cand a fost construita in anul 912, avea trei scopuri diferite: sa fie pe post de clopotnita pentru basilica, sa fie punct de observatie pentru pentru portul situat mai jos si sa serveasca drept far pentru corabii.
Moment de ragaz:
Emblema Veneției, în memoria colectivă dragi prieteni, nu este Palatul Dogilor, ci gondolierul cu bluzon în dungi alb-roșii sau albastre și pălăria neagră inconfundabilă care cu ambitusul lui Pavarotii cântă o serenadă celor doi pasageri îndrăgostiți din ambarcațiunea sa. Acum este ocazia să tocmim un gondolier și să navigăm alene pe canalele orașului, locul perfect să admirăm arhitectura inconfundabilă a clădirilor, palatelor, monumentelor şi podurilor vechi de secole, să simțim vibrația acestui oraș unic, romantic prin definiție. 
Revenind la cele lumești, trecem de-a lungul Canale Grande. Este cel mai important canal al Veneției, cu o lungime de patru kilometri și admirăm împreună celebrul vaporetto “autobuzul din laguna “. Pe lista noastră se mai află si Podul Rialto. Turistii familiarizaţi cu Veneţia pot merge individual în croazieră pe insula Murano, vestită pentru sticlarii care fac aici adevărate minuni. Plecăm după ce ne desfătăm privirile cu obiectele de artă și bijuteriile cu sticlă de Murano. Loc ideal pentru achiziționat primele suveniruri, desigur! Cu apartul foto plin de poze ne intoarcem in gara Santa Lucia de unde luam trenul inapoi spre Padova. Ajunsi aici ne urcam in autocarul nostru si ne indreptam spre hotel convinsi ca Italia mai are sa ne dezvaluie si alte frumuseti. Cazare si cina la acelasi hotel din zona Rimini.

Ziua 6 Rimini – Assisi – Santa Maria degli Angeli – Siena

Program liber sau excursie optionala la Assisi si Siena. Ne îndreptăm spre Asissi, orașul în care s-a născut Sfântul Francisc, ocrotitorul Italiei. Basilica San Francesco,si toate siturile franciscane din zona au fost incluse in patrimoniul UNESCO. Trebuie neaparat sa urcati spre Rocca Maggiore, privelistea de la inaltime este spectaculoasa. Fostul castel gazduieste muzeul din Assisi, cu un bilet combinat putem vedea Rocca, Forul Roman si Pinacoteca. După o plimbare prin șarmantul orășel întins pe colinele line ale Muntelui Subasio ne oprim in Santa Maria degli Angeli loc unde gasim o biserica care se pare ca ocupa locul 7 pe lista celor mai mari lacase crestine din lume, important loc de pelerinaj pentru catolici. Ne continuăm călătoria spre Siena, la rândul său un simbol al Toscanei, unde farmecul medieval a rămas intact pe străduțele pitorești. Admirăm aici cea mai mare piață a orașului, Piazza Del Campo, locul unde se desfășoară în fiecare an o renumită cursă de cai, Palio. Admiram apoi Palazzo Publico, Torre del Mangia și zăbovim lângă celebrul Dom din Siena, una dintre cele mai frumoase catedrale din Europa și din lume. În interiorul Domului admirăm Altarul lui Piccolomini, cu patru statui sculptate de Michelangelo, reprezentându-i pe sfinții Petru, Pavel, Grigorie și Pius. Revenim la hotelul nostru din zona Rimini. Cazare si cina la hotel.

Ziua 7 Rimini – plajă și soare la Marea Adriatică

Program liber pentru plaja la Marea Adriatica. Daca sunteti pasionati de istorie nu aveti cum sa ramaneti nepasatori… trebuie sa ajungeti in Rimini. Desi este o staţiune de litoral foarte animata avem şi multe atracţii turistice, orasul avand o istorie importantă în spate. Admiram Podul Tiberius sau Ponte Tiberio, care traverseaza Raul Marecchia si care este o constructive inedita cu cinci arcade; Castelul Sismondo- unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras. A fost ridicat in secoul al XV- lea, la ordinul lui Sigismondo Pandolfo Malatesta, de unde si numele acestui castel. In apropiere se afla si Templus Malatesta, o constructie din marmura ce inconjoara Biserica Gotica Sfantul Francisc. De admirat aici nu este doar stilul impresionant al clădirii, ci şi operele de artă din interiorul ei, precu fresca realizată de Piero della Francesca sau mai multe sculpturi sau basoreliefuri semnate de Agostino di Duccio, dar şi o pictură a lui Giorgio Vasari. Cazare si cina la acelasi hotel din zona Rimini .

Ziua 8 Rimini – Florenta – Bucuresti

Florența ne așteaptă și nu putem dezamăgi așa o destinație. Capitala regiunii Toscana se mândrește a fi unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Cu inima deschisă, căci Italia are acest efect asupra celor care o vizitează, vedem Catedrala Santa Maria del Fiore, a patra ca marime din Europa, dar cea mai veche construcție din Florența si totodata cea mai înaltă! Impozanta constructie este flancata de clopotnita (Campanile) de sine statatoare iar in umbra catedralei se afla Baptisteriul, cea mai veche cladire a Florentei, un lacas de importanta spirituala si artistica pentru mai bine de o mie de ani. Daca Piazza del Duomo este considerata centrul religios al Florentei, cea de a doua piata importanta a orasului Piazza della Signoria, a fost dintotdeauna considerata centrul civic. Aici se afla Palazzo Vecchio, sediul administratiei orasului timp de sapte secole, ce adaposteste astazi mai multe sculpturi de seama. Este locul de intalnire al turistilor si florentinilor deopotriva iar in  imediata apropiere se inalta cel mai impozant muzeu al orasului Galeriile Uffizi. Ne continuam traseul pietonal urmand cursul stradutelor medievale si ajungand la batranul pod peste raul Arno, Ponte Vecchio. Singurele tentații care ne distrag atenția sunt magazinele cu bijuterii prețioase de o frumusețe aparte. Statuile, artiștii stradali, vechiul integrat în nou ne lasă un gust plăcut și cu o stare de bine interioară ne gandim la un mic “Intermezzo”.
Moment de ragaz:
Trattoriile ne îmbie la fiecare pas, iar una dintre cele mai gustoase amintiri din acest loc este pizza cu vinete și mozzarella. Condimentele mediteraneene îi dau o savoare proaspătă, iar aluatul jonglează cu senzația de proaspăt scos din cuptor, crocant și aromat. Un deliciu!
Dupa - amiaza, avem transfer la aeroportul din Florenta pentru zborul spre Bucuresti.

Ziua 1 București – Rimini

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Florenta. Dupa aterizare, transfer cu microbuzul la hotelul nostru din zona Rimini.
Cazare si cina la hotel in zona Rimini. Spre seara, intalnire cu ghidul. “Sedinta tehnica”  discutam programul pentru zilele urmatoare.

Ziua 2 Rimini – Ravenna

Program liber sau excursie optionala la Ravenna. Orașul ne răsfață cu cele mai bine păstrate monumente creștine timpurii, o “colecție” impresionantă de obiective listate în patrimoniul mondial UNESCO - Basilica San Vitale cu a sa cupolă monumentală și mozaicurile inconfundabile care îi reprezintă pe cuplul imperial Iustinian și Teodora, Baptiserul Arianilor și Basilica Sant’Apollinare Nuovo (cu 26 de scene în mozaic cu primele reprezentări ale Noului Testament) ridicate în timpul domniei regelui vizigot Theodoric. Ajungând în Piazza del Popolo, ne dăm seama imediat de ce acest loc i-a inspirat pe Oscar Wilde, Byron, T.S. Eliot sau chiar pe Hermann Hesse, piațeta fiind un loc încântător, pitoresc cu o atmosferă inconfundabilă de dolce far niente și unde sigur ți se va face poftă de un capuccino revigorant. După savurarea momentului la o terasă, ne indreptam spre Muzeul de Arte găzduit în clădirea unei mănăstiri din secolul XVI. Ultimele noastre descoperiri vor fi Muzeul Național din Ravenna și un coplex arheologic cu mai multe clădiri din perioada bizantină, cel mai important dintre ele fiind Domul di Tappeti di Pietra. Ei bine, am început cu Dante și vom termina vizita noastră în Ravenna tot cu el. Mormântul autorului Divina Comedia se află în așa numită “Zonă a liniștii” care mai cuprinde oratoriul Quadrarco di Braccioforte și Mănăstirea Franiciscană în care se află și Muzeul Dante.Este un loc de o liniște înălțătoare și de spiritualitate serenă care ne îndeamnă la introspecție. Seara ne întoarcem la Rimini, iar la cină împărtășim emoțiile zilei petrecute împreună. Intoarcere la acelasi hotel. Cazare si cina.

Ziua 3 Rimini – San Marino

Program liber sau excursie optionala San Marino, cea mai veche republica din lume, datand din anul 301. Dimensiunile sale nu sunt impresionante are doar 61 de kilometri pătrați și 33.500 de locuitori. Dupa Vatican si Monaco, ar fi al treilea stat dintre cele mai mici din Europa. Au cea mai veche constitutie, care este din anul 1600! Situat in partea centrala a Italiei, San Marino are un singur vecin din toate partile – Italia, limba oficiala este tot italiana si moneda tot euro. Numele de San Marino, vine de la Marinus, un cioplitor de piatra dalmatian, care strabatuse Marea Adriatica împreuna cu colegii sai de credinta, si de munca, inca din vremea imparatului Diocletian pentru a scapa de persecutie. Aici, pe Muntele Titano, dupa ce a trecut Adriatica din Dalmatia, a construit cu propria sa mâna, de la fundatie pana la tiglele din piatra, o capela de piatra. El a mai cioplit din stanca exterioara a muntelui un pat de piatra. In jurul lui s-a format o mica asezare, pe varf de munte, care trezea invidia multora. Ei traiau aici izolati din fortele proprii, considerand ca nu au nici o obligatie fata de altii. De aici a incoltit idee de libertate si pentru altii. Incepem vizita cu o prima oprire la Palazzo Publico, construit in stil neo-gotic, locul unde ajunge inevitabil orice turist . Acest palat somtuos, ridicat din 1884, adaposteste Guvernul, Consiliul mare si este si Sediul capitanilor regenti, care sunt 2 si sunt alesi pentru 6 luni. Tot aici se afla intr-o aripa a Manastirii Capucinilor inchisoarea, care din 2011 este goala, ca un adevarat paradox, fiind considerata a fi cea mai libera inchisoare din lume! Urmam indicatoarele turistice de pe zidurile vechi de piatra si ajungem la Basilica Dell Santo. Dupa cum spune denumirea, este inchinata lui San Marinus, intemeietorul acestui stat independent. Este o cladire impunatoare, pe treptele careia ne oprim putin sa ne tragem sufletul, pentru ca nu e usor sa cuceresti San Marino! Basilica este construita din secolul al XIX lea si are 7 altare.
Moment de ragaz:
Bucataria lor se bazeaza in primul rand pe paste facute in casa, cu sunca, branza si sos, fasole cu sorici si bineinteles pizza. La desert va recomandam un preparat cu cireşe lăsate în vin roşu, servite cu un sortiment special de pâine. Nu putem parasi San Marino fara sa dam o tura si prin magazine! La capitolul suveniruri puteti alege timbre, obiecte de artizanat, monede, ceramica lucrata manual, bijuterii, ciocolata , vinuri, lichioruri , sabii si armuri cavaleresti. Va recomandam vinul Sangiovese sau lichiorul Amaretto.
O alta atractie turistica importanta din oras o constituie cele 3 fortarete cățărate pe coasta Muntelui Titan, Guaita, Cesta și Montale, care oferă o panoramă impresionată spre Munții Apenini și spre Marea Adriatică, așa că sfatul nostru este să nu rătăciți tocmai astăzi aparatele foto!
Intoarcere la acelasi hotel. Cazare si cina.

Ziua 4 Rimini – Bologna

Program liber sau excursie optionala la Bologna un oraş cu o mare energie culturală, animat de festivaluri, teatru, muzică. Ne indreptăm atenţia spre Piazza Maggiore şi Piazza Nettuno, unde putem admira Fontana del Nettuno, sau El Gigante, după cum îl denumesc localnicii, dar şi superbele clădiri din Piazza Maggiore, Pallazo del Podesta şi Biserica San Petrino.
Moment de ragaz:
Se spune că Bologna ar fi capitala culinară a Italiei iar numele de Bologna la grassa (Bologna cea grasă) este un avertisment pentru cei care cred că pot ține o dietă aici. În Bologna se mănâncă bine de te lingi pe degete iar piața din centrul orașului este una dintre cele mai mari din Europa. Brânzeturi, carne, fucte, legume, lactate și patiserii, găsești de toate aici. Nu rata șunca Parma, oțetul balsamic, parmezanul, lasagna și spaghetele Bolognese – toate sunt originare de aici. De asemenea, încearcă și alte specialități locale precum Tortelini in brodo, Tagliatelle al ragu, Lasagna Verde alla Bolognese, Mortadella, Bollito, Zuppa Inglese și Mascarpone.
Bologna nu este numai un oras istoric si un centru culinar renumit, in zona si-au stabilit cartierul general firme foarte bine pozitionate pe piata producatorilor de autoturisme si motociclete : Ferrari, Lamborghini, Maserati, Ducati. Seara intoarcere la acelasi hotel din zona Rimini. Cazare si cina la hotel.

Ziua 5 Rimini – Padova – Venetia

Astăzi Venetia este vedeta! Program liber sau excursie optionala la Venetia. Plecam spre centrul orasului Padova pentru a descoperi Basilica di Sant’Antonio, locul unde este inmormantat Sf. Anton de Padova, unul dintre cei mai venerati sfinti ai Italiei. Dar cel mai important obiectiv turistic al Padovei este Capelle degli Scrovegni. Comandata in 1303 de nobilul local Enrico Scrovegni, aceasta frumoasa biserica isi datoreaza faima picturilor lui Giotto. Ne indreptam spre gara centrala din Padova, de unde luam trenul spre Veneția, orasul lacustru, care a fost inclus în 1979 in patrimoniul universal UNESCO. Străduțele și canalele sunt animate de veselia tipică a italienilor, iar noi ne îndreptăm spre Piața San Marco. Deși poate nu ai mai fost aici, suntem siguri că ai o senzație puternică de deja-vu. Imaginile cu Piața San Marco, “ cel mai frumos salon din Europa” după spusele lui Napoleon, sunt emblematice pentru Veneția, dar acum ai șansa să vezi și să simți energia incredibilă a acestui loc….. muzică, porumbei, artă. La câtiva pasi se află Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinţa, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Venetia, a politiei secrete şi a Curtii de Justitie, dar şi a închisorilor municipale şi a multor instituţii administrative. Aflându-se pe lista celor mai frumoase cladiri gotice din lume palatul ne încântă cu arhitectura sa impresionantă care ne duce cu gândul la oamenii puternici care au condus, de aici, orașul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care şi-a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, care a ilustrat perfect proximitatea dintre lux și suferință. Puntea unește Palatul de închisoarea în care erau abandonați deținutii. Trecem pe intinerariul nostru uimitor și Basilica San Marco, care a adăpostit timp de  aproape o mie de ani mormantul Sfântului Marcu şi care a servit drept capelă particulară a dogilor, sprijin spiritual şi simbol fundamental al puterii, autorităţii şi continuităţii statului veneţian – cea ma longevivă republică din lume. Tot in Piata San Marco zarim silueta inalta si zvelta a Campanilei, cea mai inalta constructie din Venetia, cu cei 98.5 m, ofera cea mai incantatoare priveliste. Cand a fost construita in anul 912, avea trei scopuri diferite: sa fie pe post de clopotnita pentru basilica, sa fie punct de observatie pentru pentru portul situat mai jos si sa serveasca drept far pentru corabii.
Moment de ragaz:
Emblema Veneției, în memoria colectivă dragi prieteni, nu este Palatul Dogilor, ci gondolierul cu bluzon în dungi alb-roșii sau albastre și pălăria neagră inconfundabilă care cu ambitusul lui Pavarotii cântă o serenadă celor doi pasageri îndrăgostiți din ambarcațiunea sa. Acum este ocazia să tocmim un gondolier și să navigăm alene pe canalele orașului, locul perfect să admirăm arhitectura inconfundabilă a clădirilor, palatelor, monumentelor şi podurilor vechi de secole, să simțim vibrația acestui oraș unic, romantic prin definiție. 
Revenind la cele lumești, trecem de-a lungul Canale Grande. Este cel mai important canal al Veneției, cu o lungime de patru kilometri și admirăm împreună celebrul vaporetto “autobuzul din laguna “. Pe lista noastră se mai află si Podul Rialto. Turistii familiarizaţi cu Veneţia pot merge individual în croazieră pe insula Murano, vestită pentru sticlarii care fac aici adevărate minuni. Plecăm după ce ne desfătăm privirile cu obiectele de artă și bijuteriile cu sticlă de Murano. Loc ideal pentru achiziționat primele suveniruri, desigur! Cu apartul foto plin de poze ne intoarcem in gara Santa Lucia de unde luam trenul inapoi spre Padova. Ajunsi aici ne urcam in autocarul nostru si ne indreptam spre hotel convinsi ca Italia mai are sa ne dezvaluie si alte frumuseti. Cazare si cina la acelasi hotel din zona Rimini.

Ziua 6 Rimini – Assisi – Santa Maria degli Angeli – Siena

Program liber sau excursie optionala la Assisi si Siena. Ne îndreptăm spre Asissi, orașul în care s-a născut Sfântul Francisc, ocrotitorul Italiei. Basilica San Francesco,si toate siturile franciscane din zona au fost incluse in patrimoniul UNESCO. Trebuie neaparat sa urcati spre Rocca Maggiore, privelistea de la inaltime este spectaculoasa. Fostul castel gazduieste muzeul din Assisi, cu un bilet combinat putem vedea Rocca, Forul Roman si Pinacoteca. După o plimbare prin șarmantul orășel întins pe colinele line ale Muntelui Subasio ne oprim in Santa Maria degli Angeli loc unde gasim o biserica care se pare ca ocupa locul 7 pe lista celor mai mari lacase crestine din lume, important loc de pelerinaj pentru catolici. Ne continuăm călătoria spre Siena, la rândul său un simbol al Toscanei, unde farmecul medieval a rămas intact pe străduțele pitorești. Admirăm aici cea mai mare piață a orașului, Piazza Del Campo, locul unde se desfășoară în fiecare an o renumită cursă de cai, Palio. Admiram apoi Palazzo Publico, Torre del Mangia și zăbovim lângă celebrul Dom din Siena, una dintre cele mai frumoase catedrale din Europa și din lume. În interiorul Domului admirăm Altarul lui Piccolomini, cu patru statui sculptate de Michelangelo, reprezentându-i pe sfinții Petru, Pavel, Grigorie și Pius. Revenim la hotelul nostru din zona Rimini. Cazare si cina la hotel.

Ziua 7 Rimini – plajă și soare la Marea Adriatică

Program liber pentru plaja la Marea Adriatica. Daca sunteti pasionati de istorie nu aveti cum sa ramaneti nepasatori… trebuie sa ajungeti in Rimini. Desi este o staţiune de litoral foarte animata avem şi multe atracţii turistice, orasul avand o istorie importantă în spate. Admiram Podul Tiberius sau Ponte Tiberio, care traverseaza Raul Marecchia si care este o constructive inedita cu cinci arcade; Castelul Sismondo- unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras. A fost ridicat in secoul al XV- lea, la ordinul lui Sigismondo Pandolfo Malatesta, de unde si numele acestui castel. In apropiere se afla si Templus Malatesta, o constructie din marmura ce inconjoara Biserica Gotica Sfantul Francisc. De admirat aici nu este doar stilul impresionant al clădirii, ci şi operele de artă din interiorul ei, precu fresca realizată de Piero della Francesca sau mai multe sculpturi sau basoreliefuri semnate de Agostino di Duccio, dar şi o pictură a lui Giorgio Vasari. Cazare si cina la acelasi hotel din zona Rimini .

Ziua 8 Rimini – Florenta – Bucuresti

Florența ne așteaptă și nu putem dezamăgi așa o destinație. Capitala regiunii Toscana se mândrește a fi unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Cu inima deschisă, căci Italia are acest efect asupra celor care o vizitează, vedem Catedrala Santa Maria del Fiore, a patra ca marime din Europa, dar cea mai veche construcție din Florența si totodata cea mai înaltă! Impozanta constructie este flancata de clopotnita (Campanile) de sine statatoare iar in umbra catedralei se afla Baptisteriul, cea mai veche cladire a Florentei, un lacas de importanta spirituala si artistica pentru mai bine de o mie de ani. Daca Piazza del Duomo este considerata centrul religios al Florentei, cea de a doua piata importanta a orasului Piazza della Signoria, a fost dintotdeauna considerata centrul civic. Aici se afla Palazzo Vecchio, sediul administratiei orasului timp de sapte secole, ce adaposteste astazi mai multe sculpturi de seama. Este locul de intalnire al turistilor si florentinilor deopotriva iar in  imediata apropiere se inalta cel mai impozant muzeu al orasului Galeriile Uffizi. Ne continuam traseul pietonal urmand cursul stradutelor medievale si ajungand la batranul pod peste raul Arno, Ponte Vecchio. Singurele tentații care ne distrag atenția sunt magazinele cu bijuterii prețioase de o frumusețe aparte. Statuile, artiștii stradali, vechiul integrat în nou ne lasă un gust plăcut și cu o stare de bine interioară ne gandim la un mic “Intermezzo”.
Moment de ragaz:
Trattoriile ne îmbie la fiecare pas, iar una dintre cele mai gustoase amintiri din acest loc este pizza cu vinete și mozzarella. Condimentele mediteraneene îi dau o savoare proaspătă, iar aluatul jonglează cu senzația de proaspăt scos din cuptor, crocant și aromat. Un deliciu!
Dupa - amiaza, avem transfer la aeroportul din Florenta pentru zborul spre Bucuresti.

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.
Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.