Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

ITALIA – destinații superbissime


Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Pretul include:
- bilet de avion Bucuresti – Milano si retur
- transport cu autocar climatizat exceptând ziua 5;
- 7 nopți de cazare la hotel de 2-4*
- 7 mic dejun;
- transfer aeroport – hotel - aeroport
- ghid însoţitor din partea agenţiei dupa intalnirea cu acesta din Milano.

Nu sunt incluse in pret:
- intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- excursiile opționale, pentru grup minim 30 de persoane;

Optionale:
- excursie Lacul Maggiore – 20 €/pers.
- excursie la Bergamo și Lacul Como – 25 € / pers.
- excursie Portofino 15€ / pers.
- excursie la Cinque Terre – 20 €/pers. (nu sunt incluse biletele de vaporaș circa 35 € / pers).


Grup minim 25 pers.

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Pretul include:
- bilet de avion Bucuresti – Milano si retur
- transport cu autocar climatizat exceptând ziua 5;
- 7 nopți de cazare la hotel de 2-4*
- 7 mic dejun;
- transfer aeroport – hotel - aeroport
- ghid însoţitor din partea agenţiei dupa intalnirea cu acesta din Milano.

Nu sunt incluse in pret:
- intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- excursiile opționale, pentru grup minim 30 de persoane;

Optionale:
- excursie Lacul Maggiore – 20 €/pers.
- excursie la Bergamo și Lacul Como – 25 € / pers.
- excursie Portofino 15€ / pers.
- excursie la Cinque Terre – 20 €/pers. (nu sunt incluse biletele de vaporaș circa 35 € / pers).


Grup minim 25 pers.

Itinerariu

Ziua 1 București – Milano – Varese

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Milano. Dupa aterizare, transfer cu microbuzul la hotel din zona Varese pentru cazare. Spre seara, intalnire cu ghidul si grupul sosit din tara cu autocarul. “Sedinta tehnica” … discutam programul pentru ziua urmatoare.

Ziua 2 Milano – Lago Maggiore

Program liber. Astăzi vă propunem excursia opțională spre Lacul Maggiore, aflat la nord de Milano. În ciuda numelui său (”maggiore” înseamnă ”mai mare”), Lacul Maggiore este al doilea ca mărime din Italia, după Lacul Garda, având o lungime de aproape 65 de kilometri. Cele mai multe atracții se regăsesc pe țărmul vestic al lacului, unde insulele Borromee și grădinile lor paradisiace, cu vegetație subtropicală, sunt o delectare pentru turiști și localnici. Priveliștea minunată și parfumul de chiparoși, dafini, magnolii și camelii te vor face să te simți ca într-o poveste! De altfel, dacă Ernest Hemingway face parte dintre scriitorii tăi preferați, e foarte probabil să îți amintești că în romanul ”Adio, arme!”, locotenentul Henry și iubita sa, Catherine Barkley, traversează vâslind Lacul Maggiore în timpul Primului Război Mondial. La finalul acestei zile ne îndreptăm spre Milano, gata să ne continuăm aventura made in Italy. Cazare la acelasi hotel din zona Varese.

Ziua 3 Milano – Lago Como – Bellagio – Bergamo

Program liber sau excursie optionala in care facem cunoștință cu trei destinații de top din Italia: Lacul Como, Bellagio și Bergamo. Lacul Como a fost timp de secole preferatul nobililor, muzicienilor, pictorilor și scriitorilor. De altfel, dragostea pentru Lacul Como este mereu de actualitate: în prezent poți zări vilele luxoase ale unor celebrități cum ar fi Madonna sau George Clooney, care nu se sfiesc să își declare afecțiunea pentru acest colț de paradis. Pentru a ne bucura la maximum de această experiență, ne vom opri la Bellagio, o mică stațiune supranumită ”Perla Lacului”, de unde avem o panorama magnifică a Lacului Como și a impunătorilor Alpi. Înainte de a reveni pentru odihnă la hotelul nostru vom mai face o oprire la Bergamo, unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Italiei. Aflat la mai puțin de 50 de kilometri de Milano, Bergamo are dublă identitate: partea de sus a orașului, Città Alta, este un labirint de străduțe medievale, cu bijuterii arhitectonice renascentiste și baroce, apărate de ziduri venețiene, în timp ce partea de jos a orașului, Città Bassa, este un oraș modern și plin de viață.
Seara ne intoarcem la hotelul nostru din zona Varese.

Ziua 4 Milano – Torino – Asti – Genova

Facem cunoștință cu Torino și cu istoria sa fascinantă, care ni se dezvăluie la fiecare pas pe care îl facem pe bulevardele largi sau sub arcadele somptuoase ale acestui oraș elegant. Prima capitală a Italiei moderne și fostă reședință a Casei de Savoia, Torino este cunoscut astăzi pentru numeroasele sale galerii de artă, parcuri și grădini, teatre, librării, muzee, biserici, piațete, cafenele restaurante. Aici ne vom delecta cu Palatul Regal, amplasat în uriașa Piazza Castello, care, alături de alte 13 reședințe ale Casei de Savoia, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Admiram Domul San Giovanni cu celebrul Giulgiu din Torino, Palazzo Madama si simbolul orasului Mole Antnelliana, candva cea mai inalta cladire din lume.  Ne continuăm călătoria cu o vizită la Asti, o importantă republică medievală, cunoscută și sub numele de ”orașul celor 100 de turnuri”. Asti este în prezent nu numai o importantă destinație turistică, dar și centrul regiunii viticole a Piemontului. De la Asti ne îndreptăm spre Genova, unde vom rămâne și peste noapte. Vom descoperi magia acestui port istoric, înțesat de clădiri istorice de o valoare inestimabilă, punct de plecare al miilor de expediții pe mare.
Moment de răgaz:
Degustare de vinuri: nu putem părăsi zona Asti fără să ciocnim un pahar de vin alb spumant, emblemă a zonei. Vinul din această regiune este celebru pentru gustul său dulce, muscat, care se potrivește de minune cu deserturile italienești și care nu a încetat să farmece amatorii de băuturi fine încă de pe vremea romanilor.
Ne continuăm traseul spre Genova, capitala Liguriei, unde ne oprim pentru o vizită scurtă, însă suficientă pentru a face cunoștință cu magia acestui port istoric, punct de plecare al miilor de expediții pe mare de-a lungul secolelor. Remarcăm Vechiul Port, Centrul istoric cu labirintul său de străduţe înguste, Catedrala San Lorenzo, Palatul Ducal şi casa lui Cristofor Columb. Cazare in zona Genova - Savona.

Ziua 5 Genova – Portofino

Program liber. Optional, astazi va propunem o incursiune într-un paradis al simțurilor: vom vizita Portofino, faimoasă stațiune așezată la poalele Apeninilor Ligurici și pe malul însorit al Mediteranei (program optional). După câteva ore petrecute în acest minunat orășel vom înțelege de ce Portofino a dat numele mai multor parfumuri celebre (din care amintim ”Escale à Portofino” al casei Dior sau ”Neroli Portofino” semnat de Tom Ford) și de ce una dintre melodiile nemuritoare cântate de Dalida s-a numit chiar ”I Found my love in Portofino”. Greu se poate pune în cuvintele încântarea pe care o simți atunci când privești valurile albastre ale Mediteranei, când te plimbi prin grădinile luxuriante și atât de romantice ale mănăstirii medievale San Girolamo, când savurezi o cafea în Piazzetta din centrul orășelului, privind casele zugrăvite în culori pastelate și colinele
înverzite care apără golful Portofino. Farmecul acestor locuri, este completat de bucătăria rafinată a regiunii Liguriei și nenumăratele itinerarii culturale și naturale, care fac din acest colț al Golfului Tigullio o destinație ideală în orice moment al anului.
Moment de răgaz:
Plimbati-va pe străzile din Portofino, vizitând totodata și atelierele artizanale unde femeile din oraș lucrează sofisticat cu modele elegante de dantelă de bobină. Trebuie să degustați neapărat o rețeta tipică loclui - "Lasagna di Portofino". Dar, înainte de asta, puteți gusta la aperitiv o foccaccia genoveză și savura un pahar de Giancu de Purtufin, un vin care combină mai multe soiuri de struguri ale regiunii și este produsă numai local.
Ne intoarcem in Genova. Cazare la hotel in zona Genova – Savona.

Ziua 6 Genova – Cinque Terre – Parma

Plecare spre Parma. Pe traseu , optional excursie in Parcul National Cinque Terre. Deplasare spre La Spezia de unde utilizam vaporasul (contra cost) pentru a admira cele cinci orasele amplasate spectaculos pe terase abrupte care “plonjeaza” in mare. Zona este iubită de turiști din lumea întreagă pentru priveliștea spectaculoasă a satelor cu case colorate, care se cațără pe stâncile abrupte de deasupra Mării Ligurice, cu grădini suspendate care nu încetează să farmece privitorii și la care adesea se ajunge doar pe jos.
Inutil de adăugat, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso al Mare, cele cinci sate magice care datează încă din secolul XI și care sunt cunoscute drept ”Cinque Terre”, fac în prezent parte din patrimoniul UNESCO, împreună cu dealurile înconjurătoare. Se spune despre Manarola, că este cel mai vechi sat din regiune. Locuitorii de aici vorbesc în dialectul numit manarolese și se bucură de faima că produc cel mai bun vin din regiune. După ce ne bucurăm de peisajul unic în lume ne continuăm călătoria către Parma, oraș inclus recent în patrimoniul UNESCO pentru creativitatea sa gastronomică.
Moment de răgaz:
Pentru că gastronomia este unul dintre motivele principale pentru care Italia este vizitată de aproape 50 de milioane de turiști pe ani, ne vom delecta la o degustare de prosciutto și brânză în Parma. Preparate după rețete vechi de secole, parmezanul și prosciuttoul din această regiune sunt unele dintre cele mai faimoase preparate produse italienești.
Seara ne cazam la hotel in zona Parma.

Ziua 7 Parma – Milano

Vom vizita Parma, oraș celebru nu numai pentru comorile sale gastronomice, dar și pentru faptul că găzduiește una dintre cele mai vechi universități din lume. Împărțit în două de râul cu același nume, Parma este un oraș cu un farmec discret, care te invită să lași deoparte ghidurile turistice și să te pierzi pe străzile sale cochete, cu clădiri vechi și trecători dornici să te ghideze către cele mai frumoase zone ale vechilor cartiere. În a doua parte a zilei ne îndreptăm spre Milano, pentru o ultimă vizită în inima capitalei financiare, comerciale și industriale a Italiei. Autocarul ne lasa in apropierea zidurilor Castelulul Sforza, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare. Astazi, aici isi au sediul patru muzee: Galeria de arta si Muzeul de arte frumoase considerate principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice.
Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admirăm Domul din Milano. A fost și rămâne una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa. O adevărată paradă a modei și a frumuseții mediteraneene ni se dezvăluie. Italienii sunt frumoși, indiferent de vârstă. Îi admirăm cum circulă pe scutere, pe biciclete în timp ce ne răsfățăm cu un pic de shopping în Galeriile Vittorio Emmanuele.
Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Inaugurata in 1778, cladirea si-a luat numele de la biserica aflata pe acel loc, desi mare parte din aspectul actual dateaza din 1946, cand a fost redeschisa, dupa ce suferise distrugeri mari in timpul razboiului.
Moment de ragaz:
Arunca o privire in lojele teatrului si admira interiorul somptuos si candelabrele uriase. Ar trebui sa vizitezi Museo Teatrale alla Scalla, care este un colt al teatrului, ce contine amintiri din lumea operei, costume, portrete si jobenul lui Verdi.
Ne indreptam spre hotelul nostru din Varese. 

Ziua 8 Milano – Bucuresti

După micul dejun, avem transfer catre aeroportul din Milano pentru zborul spre tara. 

Ziua 1 București – Milano – Varese

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Milano. Dupa aterizare, transfer cu microbuzul la hotel din zona Varese pentru cazare. Spre seara, intalnire cu ghidul si grupul sosit din tara cu autocarul. “Sedinta tehnica” … discutam programul pentru ziua urmatoare.

Ziua 2 Milano – Lago Maggiore

Program liber. Astăzi vă propunem excursia opțională spre Lacul Maggiore, aflat la nord de Milano. În ciuda numelui său (”maggiore” înseamnă ”mai mare”), Lacul Maggiore este al doilea ca mărime din Italia, după Lacul Garda, având o lungime de aproape 65 de kilometri. Cele mai multe atracții se regăsesc pe țărmul vestic al lacului, unde insulele Borromee și grădinile lor paradisiace, cu vegetație subtropicală, sunt o delectare pentru turiști și localnici. Priveliștea minunată și parfumul de chiparoși, dafini, magnolii și camelii te vor face să te simți ca într-o poveste! De altfel, dacă Ernest Hemingway face parte dintre scriitorii tăi preferați, e foarte probabil să îți amintești că în romanul ”Adio, arme!”, locotenentul Henry și iubita sa, Catherine Barkley, traversează vâslind Lacul Maggiore în timpul Primului Război Mondial. La finalul acestei zile ne îndreptăm spre Milano, gata să ne continuăm aventura made in Italy. Cazare la acelasi hotel din zona Varese.

Ziua 3 Milano – Lago Como – Bellagio – Bergamo

Program liber sau excursie optionala in care facem cunoștință cu trei destinații de top din Italia: Lacul Como, Bellagio și Bergamo. Lacul Como a fost timp de secole preferatul nobililor, muzicienilor, pictorilor și scriitorilor. De altfel, dragostea pentru Lacul Como este mereu de actualitate: în prezent poți zări vilele luxoase ale unor celebrități cum ar fi Madonna sau George Clooney, care nu se sfiesc să își declare afecțiunea pentru acest colț de paradis. Pentru a ne bucura la maximum de această experiență, ne vom opri la Bellagio, o mică stațiune supranumită ”Perla Lacului”, de unde avem o panorama magnifică a Lacului Como și a impunătorilor Alpi. Înainte de a reveni pentru odihnă la hotelul nostru vom mai face o oprire la Bergamo, unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Italiei. Aflat la mai puțin de 50 de kilometri de Milano, Bergamo are dublă identitate: partea de sus a orașului, Città Alta, este un labirint de străduțe medievale, cu bijuterii arhitectonice renascentiste și baroce, apărate de ziduri venețiene, în timp ce partea de jos a orașului, Città Bassa, este un oraș modern și plin de viață.
Seara ne intoarcem la hotelul nostru din zona Varese.

Ziua 4 Milano – Torino – Asti – Genova

Facem cunoștință cu Torino și cu istoria sa fascinantă, care ni se dezvăluie la fiecare pas pe care îl facem pe bulevardele largi sau sub arcadele somptuoase ale acestui oraș elegant. Prima capitală a Italiei moderne și fostă reședință a Casei de Savoia, Torino este cunoscut astăzi pentru numeroasele sale galerii de artă, parcuri și grădini, teatre, librării, muzee, biserici, piațete, cafenele restaurante. Aici ne vom delecta cu Palatul Regal, amplasat în uriașa Piazza Castello, care, alături de alte 13 reședințe ale Casei de Savoia, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Admiram Domul San Giovanni cu celebrul Giulgiu din Torino, Palazzo Madama si simbolul orasului Mole Antnelliana, candva cea mai inalta cladire din lume.  Ne continuăm călătoria cu o vizită la Asti, o importantă republică medievală, cunoscută și sub numele de ”orașul celor 100 de turnuri”. Asti este în prezent nu numai o importantă destinație turistică, dar și centrul regiunii viticole a Piemontului. De la Asti ne îndreptăm spre Genova, unde vom rămâne și peste noapte. Vom descoperi magia acestui port istoric, înțesat de clădiri istorice de o valoare inestimabilă, punct de plecare al miilor de expediții pe mare.
Moment de răgaz:
Degustare de vinuri: nu putem părăsi zona Asti fără să ciocnim un pahar de vin alb spumant, emblemă a zonei. Vinul din această regiune este celebru pentru gustul său dulce, muscat, care se potrivește de minune cu deserturile italienești și care nu a încetat să farmece amatorii de băuturi fine încă de pe vremea romanilor.
Ne continuăm traseul spre Genova, capitala Liguriei, unde ne oprim pentru o vizită scurtă, însă suficientă pentru a face cunoștință cu magia acestui port istoric, punct de plecare al miilor de expediții pe mare de-a lungul secolelor. Remarcăm Vechiul Port, Centrul istoric cu labirintul său de străduţe înguste, Catedrala San Lorenzo, Palatul Ducal şi casa lui Cristofor Columb. Cazare in zona Genova - Savona.

Ziua 5 Genova – Portofino

Program liber. Optional, astazi va propunem o incursiune într-un paradis al simțurilor: vom vizita Portofino, faimoasă stațiune așezată la poalele Apeninilor Ligurici și pe malul însorit al Mediteranei (program optional). După câteva ore petrecute în acest minunat orășel vom înțelege de ce Portofino a dat numele mai multor parfumuri celebre (din care amintim ”Escale à Portofino” al casei Dior sau ”Neroli Portofino” semnat de Tom Ford) și de ce una dintre melodiile nemuritoare cântate de Dalida s-a numit chiar ”I Found my love in Portofino”. Greu se poate pune în cuvintele încântarea pe care o simți atunci când privești valurile albastre ale Mediteranei, când te plimbi prin grădinile luxuriante și atât de romantice ale mănăstirii medievale San Girolamo, când savurezi o cafea în Piazzetta din centrul orășelului, privind casele zugrăvite în culori pastelate și colinele
înverzite care apără golful Portofino. Farmecul acestor locuri, este completat de bucătăria rafinată a regiunii Liguriei și nenumăratele itinerarii culturale și naturale, care fac din acest colț al Golfului Tigullio o destinație ideală în orice moment al anului.
Moment de răgaz:
Plimbati-va pe străzile din Portofino, vizitând totodata și atelierele artizanale unde femeile din oraș lucrează sofisticat cu modele elegante de dantelă de bobină. Trebuie să degustați neapărat o rețeta tipică loclui - "Lasagna di Portofino". Dar, înainte de asta, puteți gusta la aperitiv o foccaccia genoveză și savura un pahar de Giancu de Purtufin, un vin care combină mai multe soiuri de struguri ale regiunii și este produsă numai local.
Ne intoarcem in Genova. Cazare la hotel in zona Genova – Savona.

Ziua 6 Genova – Cinque Terre – Parma

Plecare spre Parma. Pe traseu , optional excursie in Parcul National Cinque Terre. Deplasare spre La Spezia de unde utilizam vaporasul (contra cost) pentru a admira cele cinci orasele amplasate spectaculos pe terase abrupte care “plonjeaza” in mare. Zona este iubită de turiști din lumea întreagă pentru priveliștea spectaculoasă a satelor cu case colorate, care se cațără pe stâncile abrupte de deasupra Mării Ligurice, cu grădini suspendate care nu încetează să farmece privitorii și la care adesea se ajunge doar pe jos.
Inutil de adăugat, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso al Mare, cele cinci sate magice care datează încă din secolul XI și care sunt cunoscute drept ”Cinque Terre”, fac în prezent parte din patrimoniul UNESCO, împreună cu dealurile înconjurătoare. Se spune despre Manarola, că este cel mai vechi sat din regiune. Locuitorii de aici vorbesc în dialectul numit manarolese și se bucură de faima că produc cel mai bun vin din regiune. După ce ne bucurăm de peisajul unic în lume ne continuăm călătoria către Parma, oraș inclus recent în patrimoniul UNESCO pentru creativitatea sa gastronomică.
Moment de răgaz:
Pentru că gastronomia este unul dintre motivele principale pentru care Italia este vizitată de aproape 50 de milioane de turiști pe ani, ne vom delecta la o degustare de prosciutto și brânză în Parma. Preparate după rețete vechi de secole, parmezanul și prosciuttoul din această regiune sunt unele dintre cele mai faimoase preparate produse italienești.
Seara ne cazam la hotel in zona Parma.

Ziua 7 Parma – Milano

Vom vizita Parma, oraș celebru nu numai pentru comorile sale gastronomice, dar și pentru faptul că găzduiește una dintre cele mai vechi universități din lume. Împărțit în două de râul cu același nume, Parma este un oraș cu un farmec discret, care te invită să lași deoparte ghidurile turistice și să te pierzi pe străzile sale cochete, cu clădiri vechi și trecători dornici să te ghideze către cele mai frumoase zone ale vechilor cartiere. În a doua parte a zilei ne îndreptăm spre Milano, pentru o ultimă vizită în inima capitalei financiare, comerciale și industriale a Italiei. Autocarul ne lasa in apropierea zidurilor Castelulul Sforza, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare. Astazi, aici isi au sediul patru muzee: Galeria de arta si Muzeul de arte frumoase considerate principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice.
Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admirăm Domul din Milano. A fost și rămâne una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa. O adevărată paradă a modei și a frumuseții mediteraneene ni se dezvăluie. Italienii sunt frumoși, indiferent de vârstă. Îi admirăm cum circulă pe scutere, pe biciclete în timp ce ne răsfățăm cu un pic de shopping în Galeriile Vittorio Emmanuele.
Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Inaugurata in 1778, cladirea si-a luat numele de la biserica aflata pe acel loc, desi mare parte din aspectul actual dateaza din 1946, cand a fost redeschisa, dupa ce suferise distrugeri mari in timpul razboiului.
Moment de ragaz:
Arunca o privire in lojele teatrului si admira interiorul somptuos si candelabrele uriase. Ar trebui sa vizitezi Museo Teatrale alla Scalla, care este un colt al teatrului, ce contine amintiri din lumea operei, costume, portrete si jobenul lui Verdi.
Ne indreptam spre hotelul nostru din Varese. 

Ziua 8 Milano – Bucuresti

După micul dejun, avem transfer catre aeroportul din Milano pentru zborul spre tara.