Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Grecia

Durata: 9 nopti

PREŢUL INCLUDE
transport cu autocar climatizat; 
9 nopți de cazare la hotel de 3*
9 mic dejun;
Ghid  local  în Atena
bilet de avion Santorini– Bucuresti;
transfer hotel – aeroport.
ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

OPȚIONAL:
Excursie Cap Sounion – 20 €/pers.
Turul insulei Mykonos - 60 €/pers.
Turul insulei Paros - 60 €/pers.
Turul insulei Santorini - 50 €/pers.


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.
Traversarile cu feribotul Atena –Mykonos, Mykonos – Paros; Paros – Santorini, pret pentru bilete circa 195 €/pers (se achita din agentie);
Excursiile opționale, pentru minim 25 de persoane.


NOTA : 
Pentru data de plecare  25.09* programul se va desfasura in sens invers, avand inclus biletul de avion Bucuresti – Santorini si retur cu autocarul.

Destinatie: Grecia

Durata: 9 nopti

PREŢUL INCLUDE
transport cu autocar climatizat; 
9 nopți de cazare la hotel de 3*
9 mic dejun;
Ghid  local  în Atena
bilet de avion Santorini– Bucuresti;
transfer hotel – aeroport.
ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

OPȚIONAL:
Excursie Cap Sounion – 20 €/pers.
Turul insulei Mykonos - 60 €/pers.
Turul insulei Paros - 60 €/pers.
Turul insulei Santorini - 50 €/pers.


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.
Traversarile cu feribotul Atena –Mykonos, Mykonos – Paros; Paros – Santorini, pret pentru bilete circa 195 €/pers (se achita din agentie);
Excursiile opționale, pentru minim 25 de persoane.


NOTA : 
Pentru data de plecare  25.09* programul se va desfasura in sens invers, avand inclus biletul de avion Bucuresti – Santorini si retur cu autocarul.

Itinerariu

Ziua 1. București – Mănăstirea Rila – Serres

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzitam Bulgaria. Pe drum, ne vom opri la Mânăstirea Rila, cea mai mare mănăstire ortodoxă din Bulgaria, construită în anul 927. Încadrată spectaculos de păduri seculare, zidurile mănăstirii se dezvăluie ca după un voal verde-străveziu cu câteva clipe înainte de a ne opri. Viața monahală are asupra noastră un efect hipnotic. Liniștea este elementul dominant. În muzeul mânăstirii putem vedea Crucea lui Rafail, o cruce sculptată în lemn cu niște detalii splendide.
Ne continuăm drumul spre Serres. Cazare in zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2. Serres – Meteora – Atena

Kalimera! (Bună dimineața!). Ȋncepem ziua cu un mic dejun la hotel , gustând din specialitatea orașului Serres – bougatsa, un foietaj cu cremă de vanilie, brânză sau carne.
Noua zi promite tot ce e mai bun din două lumi atât de diferite și totuși atât de similare: Meteora și Atena, un lăcaș sfânt și o capitală a zeilor.
Prima oprire va fi la Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921.

Moment de răgaz:
Dupa ce ne-am incarcat sufleteste, ne oprim la atelierul de pictat icoane bizantine -  Zindros, situat la polelele Meteorelor.  Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi  cateva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La  finalul turului puteti achizitiona si dumneavoastra una dintre aceste icoane lucrate manual de catre mesterii locali.
După vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Atena, leagănul civilizației occidentale. Cazare in Atena.

Ziua 3. Atena – Acropole, Piata Omonia – Cap Sounion

Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun. La fiecare pas ne lovim de mitologie, facem salturi în timp, de la titani până la zeii din Olimp, ajungând la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena. Insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii și eroii lor și adevărurile din spatele lor, totodată bucurându-ne de priveliști minunate.
Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic  de oras:  Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic.O campanie recentă care promovează capitala Greciei suna astfel: “Vorbește ateniana! Fii atenian!”. Un îndemn simplu căruia nu ne putem împotrivi. Iar cel mai bun mod de a învăța limba atenienilor este prin a repeta specialitățile grecești, citind meniul la o taverna din cartierul Plaka.

Moment de ragaz:
O cină într-o tavernă din cartierul Plaka din Atena trebuie savurată precum o avalanșă de senzații. Iar experiența culinară este ca o călătorie prin toată Grecia - cu insule, mări, munți și grădini verzi, roditoare. Savurează fiecare înghițitură din tradiționalele souvlaki, tzatziki, sau dolmadakia (versiunea grecească a sarmalelor), dar și peștele și fructele de mare proaspete. Stropește-le din plin cu un pahar de vin autohton, ouzo sau tsipouro. Iar desertul din iaurt bogat, biscuiți crocanți, migdale și nuci peste care se varsă câțiva stropi de miere de culoarea chihlimbarului te vor face să vorbești grecește. 

După turul istoric, avem program liber in Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii săi măreți, sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat  în sudul Peninsulei Attica,  renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Dacă vă doriți să urmăriți un apus de soare grecesc, deasupra mării, însoțiți de zeul apelor, atunci haideți în excursia la Cap Sounion si nu veti regreta.
Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel.

Ziua 4. Atena - Mykonos

Dimineata devreme ne indreptam spre portul Pireu pentru a ne imbarca pe feribotul catre insula Mykonos, un mic paradis unde pare că Saint-Tropez s-a întâlnit cu Ibiza. „Insula Vânturilor” este un loc idilic, unde străinii hedoniști petrec alături de fashioniste, oameni de afaceri, dar și tineri veniți pentru distracție. Insula ni se înfățișează luminoasă, cu stilul arhitectonic cubist, cu terasele sale chic și cu marea care se vede din aproape orice loc. Avem transfer la hotel pentru cazare. Program liber la dispozitie.

Ziua 5. Mykonos – turul insulei

Program liber sau excursie optionala in care vom descoperi frumusetea insulei Mykonos.
Ne oprim în cel mai mare oraș al insulei, numit Chora, unde vizităm Muzeul Maritim, Muzeul de Arheologie, cea mai cunoscută biserică de aici, Panagia Paraportiani, și admirăm casele albe cu scări paralele și uși multicolore, dar și morile de vânt care „păzesc„ de la înălțime portul. Morile din Mykonos au forma cilindrica si sunt vopsite in alb, avand acoperis de lemn. In trecut acestea erau utilizate in agricultura, insa, in prezent ele nu mai sunt operationale, iar o parte din ele au fost renovate si transformate in muzee. Pe stradutele intortocheate ale orasului  nu este exclus sa ne intalnim cu Petros Pelicanul… mascota insulei. Este de menționat că, deși Mykonos și-a câștigat în ultimii ani renumele de capitală a distracției, zona este cunoscută și pentru cele nu mai puțin de 400 de biserici ridicate aici. Ne continuam calatoria noastra si ne oprim in Ano Mera,  cel mai populat sat al insulei. Aici  se găseşte una dintre cele mai impresionante manăstiri din Ciclade – Panagia Tourliani, ridicata in secolul al XVI-lea de catre doi calugari. Se spune că iconostasul, amvonul şi icoanele au fost pictate în Florența. 

Moment de răgaz:
 În scuarul din centrul satului Ano Mera sunt câteva restaurante şi cafenele unde poţi mânca preparate tradiţionale. Încearcă galaktompoureko, plăcintă greceasca cu gris si ciocolata… delicioasă.
Ne continuam incursiunea in Mykonos si ne indreptam spre nord-vest unde  se află un loc de un romantism greu de egalat. Cu o formă octagonală parcă sculptată în piatră albă ca laptele și cu înălțimea de 19 metri, Farul Armenistis a fost construit în 1891. Pregătiți-vă camerele foto pentru a surprinde fotografii desprinde parcă de pe cărțile poștale. De aici veți vedea vapoarele care vin și pleacă din Mykonos, iar apusul peste azurul mării este de neratat măcar o dată în viață! Seara ne intoarcem la hotel pentru cazare. Ne pregatim de o noua aventura in arhipelagul Cicladelor.

Ziua 6. Mykonos – Paros

Dimineata dupa micul dejun avem transfer in port de unde ne vom imbarca pe feribotul care ne va purta catre Insula Paros, cea de a treia ca mărime, între insulele arhipelagului Insulelor Ciclade, şi este cunoscută pentru extracţiile de marmură. Datorită acestora Paros a prosperat în totdeauna şi nu a avut nevoie să atragă turişti, în la fel de mare măsură ca şi vecinele sale. În perioada clasică marmura de aici a fost folosită ca materie primă de către cei mai buni sculptori şi arhitecţi, motiv pentru care Paros a devenit izvor de materie primă pentru intreaga Grecie. Din marmură de Paros a fost făcută în secolul 2 Î.Hr, statuia lui Venus din Milo, sau statuia Zeiţei înaripate a victoriei din insula Samothraki. Ambele lucrări se numără printre principalele exponate ale muzeului Luvru din Paris. O data ajunsi in port avem transfer la hotel pentru cazare. 

Ziua 7. Turul Insulei Paros

Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala – Turul Insulei Paros.  Insula ni se dezvăluie ca un paradis, cu plaje splendide și localități pline de istorie și tradiție. Vizităm capitala insulei, Parikia, și descoperim casele construite și decorate în stilul tradițional cicladic, cu acoperișuri drepte, pereți albi, uși și obloane pictate în albastru. Admiram pe rand Fortăreața Venețiană, apoi  Catedrala Panagia Ekatondapiliani, o clădire istorică bizantină, cunoscută si sub denumirea de Biserica Celor o Sută de Uși, ce încorporează și Muzeul Ecleziastic, iar in imediata ei vecinatate, Muzeul Arheologic din Paros. Ne vom plimba pe straduțele orașului până la ruinele Sanctuarului lui Apollo din Pythia.

Moment de răgaz: 
În cartierul vechi din Parikia, Kastro, situat la câteva minute de mers pe jos față de port, găsim o zonă comercială foarte plină de viață și de culoare, unde forfota este ca o invitație greu de refuzat. Fel și fel de bijuterii, haine sau porțelanuri lucrate de artizani din împrejurimi ne vor face cu ochiul. Tot aici se află mai multe galerii de artă locală, de unde putem să cumpărăm suveniruri deosebite pentru cei dragi. 
Continuăm plimbarea prin Parikia și ajungem la Castelul Frankish, ridicat de venețieni în 1260. Plecăm apoi spre Naoussa, un port cu un farmec aparte, care s-a transformat dintr-un discret sat de pescuit într-o stațiune de bun gust foarte vizitată. Vedem Muzeul Bizantin și pe cel de folclor și admirăm multitudinea de pescadoare care a făcut din micul sat locul cu cea mai mare flotă de pescuit din Ciclade.  
In cursul dupa-amiezii ne indreptam spre hotelul nostru pentru cazare. 

Ziua 8. Paros – Santorini

Mic dejun. Transfer in port pentru imbarcarea pe feribotul spre Santorini cu stâncile sale multicolore care par suspendate deasupra mării. Insula vulcanică ascunde în peșterile sale locuințe, iar plajele sale sunt spectaculoase, de culoare neagră. Ca o ninsoare blândă, casele tipice albe brăzdează coasta, iar razele soarelui dau o strălucire paradisiacă întregului peisaj. Clădirile de pe inslulă sunt clădite pe rocă vulcanică poroasă, aceasta constituind un avantaj pentru izolarea termică a locuințelor, dar mai ales pentru pivnițele vinăriilor locale.
Mergem la hotel, nerăbdători să descoperim câteva dintre cele mai frumoase locuri ale insulei preferate de miile  de turiști care poposesc anual aici.

Ziua 9. Santorini

Mic dejun.  Program liber  sau  excursie optionala – Turul Insulei Santorini.
Calatoria noastra incepe cu vizita la Manastirea Profetului Ilie , construita în cel mai înalt punct al muntelui cu același nume la o altitudine de 565 m fata de nivelul marii. Constructia ei a fost finalizata in anul 1712 si este una dintre cele mai vechi constructii monahale de pe insula. In primele 2 secole de la fondarea sa, manastirea a jucat un rol important in viata economica si culturala a insulei. Ridicata in stilul unei fortarete, manastirea a detinut in secolul al XVIII-lea un vas comercial care avea relatii de afaceri profitabile cu localitati din Marea Mediterana si Egee, aducand prosperitate comunitatii. In prima jumatate a secolului XIX, aici a functionat o scoala de limba si literatura greaca. Manastirea a inceput sa decada dupa anul 1860 si a suferit distrugeri majore in urma cutremurului care a zguduit insula Santorini in anul 1956. Astazi manastirea găzduiește o mică colecție de materiale etnografice și icoane vechi. Din curtea manastirii privelistea asupra marii te lasa fara rasuflare... lasa la indemana aparatul foto... nu  vrei sa ratezi asemenea peisaj.

Drumul nostru continua spre satul Pyrgos, situat pe un loc fabulos pe vârful unui deal și afișează vederi panoramice incredibile ale insulei. În partea de jos sunt cateva taverne frumoase și magazine turistice obișnuite. Pyrgos a fost capitala insulei, până la începutul anilor 1800. Este format din case traditionale construite în jurul castelului venețian și străzile mici, care urmează cursul natural al peisajului din jur. Castelul Venetian este unul dintre cele cinci de pe insula Santorini și datează din secolul al 13-lea. Așezarea fortficata in forma de amfiteatru construit pe un deal oferă vederi superbe ambelor părți ale insulei. Satul are mai multe biserici: biserica Theotokaki cu frescele sale frumoase și icoane vechi, Agia Triada, biserica Agia Teodosia, Arhanghelul Mihail și multe altele. 
Urmatoarea noastra oprire in turul nostru pe insula este chiar capitala, Fira. Orasul este asezat intr-un perete vulcanic, pe o faleza inalta de 260 m. Casele albe, cu acoperisuri rotunjite, sunt despartite de stradute inguste si serpuite, care duc spre magazinele si tavernele din oras. Aici se afla Muzeul Preistoric Thira, care conține mare parte din artefactele recuperate din situl vechiului oraș minoan Akrotiri. La fel ca în Pompei, aici totul a fost păstrat și conservat în cenușă vulcanică: străzi, clădiri, trepte și uneori chiar și etajele secundare ale acestor clădiri antice sunt încă vizibile.

Și tot în Fira există un Muzeul al Arheologiei ce conține artefacte mai recente din perioadele Romană și Clasică, obiecte de uz curent sau diverse alte elemente recuperate din vechiul oraș Thera.
Ultima vizita dar si cea mai asteptata o vom face in Oia, unde avem timp liber pentru a ne plimba pe stradutele intortocheate dar si pentru a surprinde cel mai frumos apus de soare din Marea Mediterana, o experienta pe care nu trebuie sa o ratati! Asa ca pregatiti aparatele foto si bucurati-va de panorama specataculoasa oferita de natura.
In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru cu amintiri frumoase din excursie.

Ziua 10. Santorini – Bucuresti

Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre aeroportul din Santorini pentru zborul spre casa. 

Ziua 1. București – Mănăstirea Rila – Serres

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzitam Bulgaria. Pe drum, ne vom opri la Mânăstirea Rila, cea mai mare mănăstire ortodoxă din Bulgaria, construită în anul 927. Încadrată spectaculos de păduri seculare, zidurile mănăstirii se dezvăluie ca după un voal verde-străveziu cu câteva clipe înainte de a ne opri. Viața monahală are asupra noastră un efect hipnotic. Liniștea este elementul dominant. În muzeul mânăstirii putem vedea Crucea lui Rafail, o cruce sculptată în lemn cu niște detalii splendide.
Ne continuăm drumul spre Serres. Cazare in zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2. Serres – Meteora – Atena

Kalimera! (Bună dimineața!). Ȋncepem ziua cu un mic dejun la hotel , gustând din specialitatea orașului Serres – bougatsa, un foietaj cu cremă de vanilie, brânză sau carne.
Noua zi promite tot ce e mai bun din două lumi atât de diferite și totuși atât de similare: Meteora și Atena, un lăcaș sfânt și o capitală a zeilor.
Prima oprire va fi la Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921.

Moment de răgaz:
Dupa ce ne-am incarcat sufleteste, ne oprim la atelierul de pictat icoane bizantine -  Zindros, situat la polelele Meteorelor.  Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi  cateva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La  finalul turului puteti achizitiona si dumneavoastra una dintre aceste icoane lucrate manual de catre mesterii locali.
După vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Atena, leagănul civilizației occidentale. Cazare in Atena.

Ziua 3. Atena – Acropole, Piata Omonia – Cap Sounion

Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun. La fiecare pas ne lovim de mitologie, facem salturi în timp, de la titani până la zeii din Olimp, ajungând la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena. Insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii și eroii lor și adevărurile din spatele lor, totodată bucurându-ne de priveliști minunate.
Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic  de oras:  Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic.O campanie recentă care promovează capitala Greciei suna astfel: “Vorbește ateniana! Fii atenian!”. Un îndemn simplu căruia nu ne putem împotrivi. Iar cel mai bun mod de a învăța limba atenienilor este prin a repeta specialitățile grecești, citind meniul la o taverna din cartierul Plaka.

Moment de ragaz:
O cină într-o tavernă din cartierul Plaka din Atena trebuie savurată precum o avalanșă de senzații. Iar experiența culinară este ca o călătorie prin toată Grecia - cu insule, mări, munți și grădini verzi, roditoare. Savurează fiecare înghițitură din tradiționalele souvlaki, tzatziki, sau dolmadakia (versiunea grecească a sarmalelor), dar și peștele și fructele de mare proaspete. Stropește-le din plin cu un pahar de vin autohton, ouzo sau tsipouro. Iar desertul din iaurt bogat, biscuiți crocanți, migdale și nuci peste care se varsă câțiva stropi de miere de culoarea chihlimbarului te vor face să vorbești grecește. 

După turul istoric, avem program liber in Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii săi măreți, sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat  în sudul Peninsulei Attica,  renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Dacă vă doriți să urmăriți un apus de soare grecesc, deasupra mării, însoțiți de zeul apelor, atunci haideți în excursia la Cap Sounion si nu veti regreta.
Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel.

Ziua 4. Atena - Mykonos

Dimineata devreme ne indreptam spre portul Pireu pentru a ne imbarca pe feribotul catre insula Mykonos, un mic paradis unde pare că Saint-Tropez s-a întâlnit cu Ibiza. „Insula Vânturilor” este un loc idilic, unde străinii hedoniști petrec alături de fashioniste, oameni de afaceri, dar și tineri veniți pentru distracție. Insula ni se înfățișează luminoasă, cu stilul arhitectonic cubist, cu terasele sale chic și cu marea care se vede din aproape orice loc. Avem transfer la hotel pentru cazare. Program liber la dispozitie.

Ziua 5. Mykonos – turul insulei

Program liber sau excursie optionala in care vom descoperi frumusetea insulei Mykonos.
Ne oprim în cel mai mare oraș al insulei, numit Chora, unde vizităm Muzeul Maritim, Muzeul de Arheologie, cea mai cunoscută biserică de aici, Panagia Paraportiani, și admirăm casele albe cu scări paralele și uși multicolore, dar și morile de vânt care „păzesc„ de la înălțime portul. Morile din Mykonos au forma cilindrica si sunt vopsite in alb, avand acoperis de lemn. In trecut acestea erau utilizate in agricultura, insa, in prezent ele nu mai sunt operationale, iar o parte din ele au fost renovate si transformate in muzee. Pe stradutele intortocheate ale orasului  nu este exclus sa ne intalnim cu Petros Pelicanul… mascota insulei. Este de menționat că, deși Mykonos și-a câștigat în ultimii ani renumele de capitală a distracției, zona este cunoscută și pentru cele nu mai puțin de 400 de biserici ridicate aici. Ne continuam calatoria noastra si ne oprim in Ano Mera,  cel mai populat sat al insulei. Aici  se găseşte una dintre cele mai impresionante manăstiri din Ciclade – Panagia Tourliani, ridicata in secolul al XVI-lea de catre doi calugari. Se spune că iconostasul, amvonul şi icoanele au fost pictate în Florența. 

Moment de răgaz:
 În scuarul din centrul satului Ano Mera sunt câteva restaurante şi cafenele unde poţi mânca preparate tradiţionale. Încearcă galaktompoureko, plăcintă greceasca cu gris si ciocolata… delicioasă.
Ne continuam incursiunea in Mykonos si ne indreptam spre nord-vest unde  se află un loc de un romantism greu de egalat. Cu o formă octagonală parcă sculptată în piatră albă ca laptele și cu înălțimea de 19 metri, Farul Armenistis a fost construit în 1891. Pregătiți-vă camerele foto pentru a surprinde fotografii desprinde parcă de pe cărțile poștale. De aici veți vedea vapoarele care vin și pleacă din Mykonos, iar apusul peste azurul mării este de neratat măcar o dată în viață! Seara ne intoarcem la hotel pentru cazare. Ne pregatim de o noua aventura in arhipelagul Cicladelor.

Ziua 6. Mykonos – Paros

Dimineata dupa micul dejun avem transfer in port de unde ne vom imbarca pe feribotul care ne va purta catre Insula Paros, cea de a treia ca mărime, între insulele arhipelagului Insulelor Ciclade, şi este cunoscută pentru extracţiile de marmură. Datorită acestora Paros a prosperat în totdeauna şi nu a avut nevoie să atragă turişti, în la fel de mare măsură ca şi vecinele sale. În perioada clasică marmura de aici a fost folosită ca materie primă de către cei mai buni sculptori şi arhitecţi, motiv pentru care Paros a devenit izvor de materie primă pentru intreaga Grecie. Din marmură de Paros a fost făcută în secolul 2 Î.Hr, statuia lui Venus din Milo, sau statuia Zeiţei înaripate a victoriei din insula Samothraki. Ambele lucrări se numără printre principalele exponate ale muzeului Luvru din Paris. O data ajunsi in port avem transfer la hotel pentru cazare. 

Ziua 7. Turul Insulei Paros

Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala – Turul Insulei Paros.  Insula ni se dezvăluie ca un paradis, cu plaje splendide și localități pline de istorie și tradiție. Vizităm capitala insulei, Parikia, și descoperim casele construite și decorate în stilul tradițional cicladic, cu acoperișuri drepte, pereți albi, uși și obloane pictate în albastru. Admiram pe rand Fortăreața Venețiană, apoi  Catedrala Panagia Ekatondapiliani, o clădire istorică bizantină, cunoscută si sub denumirea de Biserica Celor o Sută de Uși, ce încorporează și Muzeul Ecleziastic, iar in imediata ei vecinatate, Muzeul Arheologic din Paros. Ne vom plimba pe straduțele orașului până la ruinele Sanctuarului lui Apollo din Pythia.

Moment de răgaz: 
În cartierul vechi din Parikia, Kastro, situat la câteva minute de mers pe jos față de port, găsim o zonă comercială foarte plină de viață și de culoare, unde forfota este ca o invitație greu de refuzat. Fel și fel de bijuterii, haine sau porțelanuri lucrate de artizani din împrejurimi ne vor face cu ochiul. Tot aici se află mai multe galerii de artă locală, de unde putem să cumpărăm suveniruri deosebite pentru cei dragi. 
Continuăm plimbarea prin Parikia și ajungem la Castelul Frankish, ridicat de venețieni în 1260. Plecăm apoi spre Naoussa, un port cu un farmec aparte, care s-a transformat dintr-un discret sat de pescuit într-o stațiune de bun gust foarte vizitată. Vedem Muzeul Bizantin și pe cel de folclor și admirăm multitudinea de pescadoare care a făcut din micul sat locul cu cea mai mare flotă de pescuit din Ciclade.  
In cursul dupa-amiezii ne indreptam spre hotelul nostru pentru cazare. 

Ziua 8. Paros – Santorini

Mic dejun. Transfer in port pentru imbarcarea pe feribotul spre Santorini cu stâncile sale multicolore care par suspendate deasupra mării. Insula vulcanică ascunde în peșterile sale locuințe, iar plajele sale sunt spectaculoase, de culoare neagră. Ca o ninsoare blândă, casele tipice albe brăzdează coasta, iar razele soarelui dau o strălucire paradisiacă întregului peisaj. Clădirile de pe inslulă sunt clădite pe rocă vulcanică poroasă, aceasta constituind un avantaj pentru izolarea termică a locuințelor, dar mai ales pentru pivnițele vinăriilor locale.
Mergem la hotel, nerăbdători să descoperim câteva dintre cele mai frumoase locuri ale insulei preferate de miile  de turiști care poposesc anual aici.

Ziua 9. Santorini

Mic dejun.  Program liber  sau  excursie optionala – Turul Insulei Santorini.
Calatoria noastra incepe cu vizita la Manastirea Profetului Ilie , construita în cel mai înalt punct al muntelui cu același nume la o altitudine de 565 m fata de nivelul marii. Constructia ei a fost finalizata in anul 1712 si este una dintre cele mai vechi constructii monahale de pe insula. In primele 2 secole de la fondarea sa, manastirea a jucat un rol important in viata economica si culturala a insulei. Ridicata in stilul unei fortarete, manastirea a detinut in secolul al XVIII-lea un vas comercial care avea relatii de afaceri profitabile cu localitati din Marea Mediterana si Egee, aducand prosperitate comunitatii. In prima jumatate a secolului XIX, aici a functionat o scoala de limba si literatura greaca. Manastirea a inceput sa decada dupa anul 1860 si a suferit distrugeri majore in urma cutremurului care a zguduit insula Santorini in anul 1956. Astazi manastirea găzduiește o mică colecție de materiale etnografice și icoane vechi. Din curtea manastirii privelistea asupra marii te lasa fara rasuflare... lasa la indemana aparatul foto... nu  vrei sa ratezi asemenea peisaj.

Drumul nostru continua spre satul Pyrgos, situat pe un loc fabulos pe vârful unui deal și afișează vederi panoramice incredibile ale insulei. În partea de jos sunt cateva taverne frumoase și magazine turistice obișnuite. Pyrgos a fost capitala insulei, până la începutul anilor 1800. Este format din case traditionale construite în jurul castelului venețian și străzile mici, care urmează cursul natural al peisajului din jur. Castelul Venetian este unul dintre cele cinci de pe insula Santorini și datează din secolul al 13-lea. Așezarea fortficata in forma de amfiteatru construit pe un deal oferă vederi superbe ambelor părți ale insulei. Satul are mai multe biserici: biserica Theotokaki cu frescele sale frumoase și icoane vechi, Agia Triada, biserica Agia Teodosia, Arhanghelul Mihail și multe altele. 
Urmatoarea noastra oprire in turul nostru pe insula este chiar capitala, Fira. Orasul este asezat intr-un perete vulcanic, pe o faleza inalta de 260 m. Casele albe, cu acoperisuri rotunjite, sunt despartite de stradute inguste si serpuite, care duc spre magazinele si tavernele din oras. Aici se afla Muzeul Preistoric Thira, care conține mare parte din artefactele recuperate din situl vechiului oraș minoan Akrotiri. La fel ca în Pompei, aici totul a fost păstrat și conservat în cenușă vulcanică: străzi, clădiri, trepte și uneori chiar și etajele secundare ale acestor clădiri antice sunt încă vizibile.

Și tot în Fira există un Muzeul al Arheologiei ce conține artefacte mai recente din perioadele Romană și Clasică, obiecte de uz curent sau diverse alte elemente recuperate din vechiul oraș Thera.
Ultima vizita dar si cea mai asteptata o vom face in Oia, unde avem timp liber pentru a ne plimba pe stradutele intortocheate dar si pentru a surprinde cel mai frumos apus de soare din Marea Mediterana, o experienta pe care nu trebuie sa o ratati! Asa ca pregatiti aparatele foto si bucurati-va de panorama specataculoasa oferita de natura.
In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru cu amintiri frumoase din excursie.

Ziua 10. Santorini – Bucuresti

Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre aeroportul din Santorini pentru zborul spre casa. 

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.
Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.