Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Germania - Castele şi romantism


Descriere

Destinatie: Germania

Durata: 6 nopti

Pretul include:
- Bilet de avion Bucuresti – Frankfurt si Munchen - Bucuresti;
- Transport cu autocar climatizat;
- 6 cazari la hoteluri de 3*;
- 6 mic dejun;
- Transfer aeroport-hotel-aeroport;
- Ghid însoţitor din partea agenţiei.

Nu sunt incluse in pret:
- Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane.

Optionale:
- Castelele Hohenzollern si Wiesbaden - 45 €/pers.
- Koln si Castelul Eltz - 35 €/pers.

Grup minim 25 pers.

Destinatie: Germania

Durata: 6 nopti

Pretul include:
- Bilet de avion Bucuresti – Frankfurt si Munchen - Bucuresti;
- Transport cu autocar climatizat;
- 6 cazari la hoteluri de 3*;
- 6 mic dejun;
- Transfer aeroport-hotel-aeroport;
- Ghid însoţitor din partea agenţiei.

Nu sunt incluse in pret:
- Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane.

Optionale:
- Castelele Hohenzollern si Wiesbaden - 45 €/pers.
- Koln si Castelul Eltz - 35 €/pers.

Grup minim 25 pers.

Itinerariu

Ziua 1. București – Frankfurt

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Frankfurt. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel pentru cazare. Suntem nerabdatori sa descoperim orasul Frankfurt este un oraș modern care a reușit să integreze perfect elementele arhitecturale moștenite de alungul secolelor în peisajul urban modern și futurist. Un simbol al orașului sunt zgărie-norii care brăzdează cerul și dau locului un aer fermecător. Vizităm Catedrala Kaiserdom, cu turnul său gotic de 95m, și Muzeul de Istorie Naturală Senckenberg, construit în stil neo-baroc. Piața Romerberg, cea mai frumoasă din oraș, ne dezvăluie o frântură din aspectul cetății din Evul Mediu, datorită caselor colorate cu poduri din lemn. În Frankfurt se află și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe până în 1795, transformată în prezent în muzeu.
Moment de răgaz:
Atențiune dulce națiune! Urmează cel mai dulce moment al zilei. Haideți să ne ocupăm locurile la mese și să așteptăm farfuriile. Germknödel nu este doar un desert fabulos, este o adevărată plăcere să te uiți la el, ca un obiect de artă abstractă. Însă gustul său este de un realism încântător. Găluștele măiestrite din albuș de ou, zahăr și unt, umplute cu gem delicios de prune, sunt fierte la aburi. Cât sunt încă fierbinți, se pun pe farfurii și se adaugă peste ele o cremă fină de vanilie, apoi sunt desăvârșite presărând peste ele semințe de mac. Un deliciu ce ne va aminti mereu de Germania.
Dupa ce ne-am delectat cu specialitati locale ne indreptam spre hotel pentru odihnă.

Ziua 2. Frankfurt - Castelul Hohenzollern - Wiesbaden

Timp liber in Frankfurt sau excursie optionala la Castelul Hohenzollern. Ne indreptam spre fabulosul castel care pare desprins dintr-un film Disney, reședința binecunoscutei familiile europene din care au provenit regii care au condus România. Castelul Hohenzollern, unul dintre cele mai vizitate din Germania, este situat pe un munte, la o altitudine de 855 de metri. Construit pe un deal înalt, între munți și văi pitorești, în secolul al XI-lea și complet distrus în 1423, castelul a fost reconstruit în 1461. Pornim apoi spre superba stațiune termală Wiesbaden. Vedem aici Parcul Kurpark, Kochbrunnen, izvorul care produce în fiecare zi jumătate de tonă de litri de apă fierbinte, și Castelul Stadtschloss, care găzduiește Parlamentul din Hesse. Nu putem să nu observăm Biserica Marktkirche, ridicată în stil neo-gotic din cărămidă roșie. In cursul serii ne întoarcem la hotel în Frankfurt.

Ziua 3. Frankfurt – Castelul Eltz - Valea Rinului - Koln

Timp liber in Frankfurt sau program optional Castelul Eltz si Valea Rinului. Plecam la drum prin romantica Germanie, cu ale sale perle arhitectonice care par suspendate pe dealurile înverzite. Pe rand ni se dezvaluie minutății care fac parte din Patrimoniul UNESCO, situate de o parte si de alta a Vaii Rinului. Admirăm întinsele plantații de viță de vie, castele medievale și culmile montane care sclipesc în lumina soarelui. Poate cel mai celebru punct de atractie de pe Valea Rinului este Stanca Lorelei, situată pe malul estic al fluviului avand o înălțime de 132 m. Lorelei este cântată în balade ea fiind o zână, care ademenea cu cântecul ei pe navigatori. Pe lângă glasul ademenitor și frumusețea ei, zâna mai avea un păr lung blond strălucitor pe care-l pieptăna cu un pieptene de aur, aceste lucruri vrăjeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Ajungem si la Castelul Eltz, unul din cele mai bine conservate castele din țară. În prezent, este locuit de a 33-a generație a familiei care l-a construit ca reședință în secolul al XII-lea. Cetatea este așezată pe valea râului Eltz, în apropiere de munții Eifel si singura cetate din regiunea Eifel împreună cu Castelul Bürresheim care n-au fost niciodată cucerite și prădate, rezistand chiar si atacurilor din timpul Revoluției franceze (1789-1799). Ne continuam programul si ajungem in Koln, cea mai veche dintre localitățile mari ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toată lumea, de la pasionații de sport la cei care apreciază ciocolata. Admiram maretia impresionanta a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minuțios, care face parte din patrimoniul universal. Superlativele sunt darnice cu acest lacas: este cea mai mare biserică din Germania, este considerată a fi și cea mai mare din Europa de Nord, și una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitată clădire din întreaga Germanie.
Moment de ragaz :
Koln se mandreste cu peste 30 de muzee de anvergura, printre care se numara un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar si Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totusi, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat intr-o cladire modernista, chiar in spatele Domului. Galeria a fost numita dupa faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat institutiei 350 de opere de arta moderna. In cursul serii ne reintoarcem in Frankfurt. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4 Frankfurt – Cast. Ronnenburg – Cast. Mespelbrunn - Wurzburg - Rothenburg – Augsburg

De dimineață, plecăm din Frankfurt și facem prima oprire la Castelul Ronnenburg. Turnul său oferă o panoramă deosebită asupra întregului Frankfurt iar impunătorul domeniu ascunde un restaurant, un magazin de suveniruri. Continuăm călătoria cu Castelul Mespelbrunn, care este, la bază, o casă veche care a fost reconstruită în 1551. O parte a castelului se află pe un iaz, iar pădurea Spessart din vecinătate este de vis. Pornim apoi spre Wurzburg. Orașul se întinde pe râul Main și este renumit pentru artă, arhitectură și vinuri delicate. Vizităm Palatul Wurzburg și ne bucurăm de panorama Fortăreței Marienburg, de unde se văd podogoriile bogate ale ținutului. Trecem și prin Rothenburg, o destinație turistică de top. Vedem rețeaua de străzi pietruie, casele înalte și pereții fortificați, apoi ne îndreptăm spre Ausburg, oraș care a fost fondat de împăratul roman Augustus.Admiram in centrul orasului Primaria, considerată a fi cea mai importantă clădire renascentistă construită în scopuri seculare la nord de Alpi. Dimensiunile impozante ale edificiului denotă importanța pe care o avea Augsburgul în epoca Renașterii. Langa cladirea Primariei se afla Turnul Perlach, unul dintre simbolurile orasului. Înălțimea turnului este de 70,40 metri. Cine se încumetă să urce cele 261 de trepte este răsplătit cu o panoramă minunată a orașului. Apa este o foarte importantă sursă de venit pentru orașul Augsburg. Fântâna lui Augustus (Augustusbrunnen) a fost construită în 1954, cu prilejul sărbătoririi a 1600 de ani de la înființarea orașului. Fântâna îi este dedicată celui care a pus bazele orașului, împăratul roman Augustus. A fost amplasată în fața primăriei și a fost concepută de Hubert Gerhard. Cele patru figuri centrale ale fântânii, simbolizează cele trei râuri și un afluent care străbat orașul: Lech, Wertach, Singold și Brunnenbach. Fiecare din figuri ține în mâini un simbol legat de apă: vâsla, roata dințată, cornul abundenței și năvodul.
Seara ne cazam la un hotel din Augsburg. 

Ziua 5. Augsburg – Cast. Neuschwanstein – Cast. Linderhof - Munchen

Plecăm din Augsburg la Fussen, situat la picioarele Alpilor, punctul culminant al “Drumului Romantic”, supranumele șoselei care străbate Bavaria și conectează cele mai importante cetăți medievale. Vizităm Castelul Neuschwanstein, care i-a inspirat pe cei de la Disney în binecunoscutul film Frumoasa din Pădurea Adormită, și ne bucurăm de peisajul cinematic al împrejurimilor. Este cel mai fotografiat castel din lume asa ca nu ratam ocazia si il prindem si noi in cadrul aparatelor foto. Mergem apoi la Castelul Linderhof din Ettal. Așezat lângă Alpii Bavarezi, acesta este cel mai mic dar și cel mai somptuos palat al lui Ludovic II, singurul pe care a trăit să-l vadă terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre prețioase, o cascadă interioară și o grotă artificială, iar dormitorul regal are un candelabru de 500kg, ținând nu mai puțin de 108 lumânări. Programul zilei se termina in Munchen unde ajungem in cursul serii. Cazare la hotel in Munchen.

Ziua 6. Munchen

Azi este despre Munchen, un oraș al contrastelor, unde cafenelele cu alură mediteraneană se împletesc armonios cu berăriile bavareze. Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei, apoi vedem Rathaus-Glockenspiel, o clădire fascinantă din secolul al XVI-lea. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa, Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate. Va propunem să vizitați bisericile Sfântul Petru și Sfântul Ioan din Nepomuk, să vânați suveniruri pe strada Sendlinger, unde magazinele colorate scot în evidență impunătoarea catedrală cu arhitectură medievală, Frauenkirche, sau să mergeți la Palatul Nymphenburg, aflat la cinci kilometri distanță de centrul vechi. Lângă domeniul cu grădini luxuriante, puteti savura o supă tradițional bavareză de cartofi și bacon și o halbă de bere într-una dintre cele mai întinse grădini de vară din lume, Hirschgarten.
Cazare la acelasi hotel din Munchen. 

Ziua 7. Munchen – București

Cu poveștile cu prinți și prințese în minte, lăsăm în urmă minunata Germanie, cu romantismul său unic, și luăm avionul spre casă. Transfer la aeroportul din Munchen pentru zborul spre Bucuresti.

Ziua 1. București – Frankfurt

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Frankfurt. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel pentru cazare. Suntem nerabdatori sa descoperim orasul Frankfurt este un oraș modern care a reușit să integreze perfect elementele arhitecturale moștenite de alungul secolelor în peisajul urban modern și futurist. Un simbol al orașului sunt zgărie-norii care brăzdează cerul și dau locului un aer fermecător. Vizităm Catedrala Kaiserdom, cu turnul său gotic de 95m, și Muzeul de Istorie Naturală Senckenberg, construit în stil neo-baroc. Piața Romerberg, cea mai frumoasă din oraș, ne dezvăluie o frântură din aspectul cetății din Evul Mediu, datorită caselor colorate cu poduri din lemn. În Frankfurt se află și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe până în 1795, transformată în prezent în muzeu.
Moment de răgaz:
Atențiune dulce națiune! Urmează cel mai dulce moment al zilei. Haideți să ne ocupăm locurile la mese și să așteptăm farfuriile. Germknödel nu este doar un desert fabulos, este o adevărată plăcere să te uiți la el, ca un obiect de artă abstractă. Însă gustul său este de un realism încântător. Găluștele măiestrite din albuș de ou, zahăr și unt, umplute cu gem delicios de prune, sunt fierte la aburi. Cât sunt încă fierbinți, se pun pe farfurii și se adaugă peste ele o cremă fină de vanilie, apoi sunt desăvârșite presărând peste ele semințe de mac. Un deliciu ce ne va aminti mereu de Germania.
Dupa ce ne-am delectat cu specialitati locale ne indreptam spre hotel pentru odihnă.

Ziua 2. Frankfurt - Castelul Hohenzollern - Wiesbaden

Timp liber in Frankfurt sau excursie optionala la Castelul Hohenzollern. Ne indreptam spre fabulosul castel care pare desprins dintr-un film Disney, reședința binecunoscutei familiile europene din care au provenit regii care au condus România. Castelul Hohenzollern, unul dintre cele mai vizitate din Germania, este situat pe un munte, la o altitudine de 855 de metri. Construit pe un deal înalt, între munți și văi pitorești, în secolul al XI-lea și complet distrus în 1423, castelul a fost reconstruit în 1461. Pornim apoi spre superba stațiune termală Wiesbaden. Vedem aici Parcul Kurpark, Kochbrunnen, izvorul care produce în fiecare zi jumătate de tonă de litri de apă fierbinte, și Castelul Stadtschloss, care găzduiește Parlamentul din Hesse. Nu putem să nu observăm Biserica Marktkirche, ridicată în stil neo-gotic din cărămidă roșie. In cursul serii ne întoarcem la hotel în Frankfurt.

Ziua 3. Frankfurt – Castelul Eltz - Valea Rinului - Koln

Timp liber in Frankfurt sau program optional Castelul Eltz si Valea Rinului. Plecam la drum prin romantica Germanie, cu ale sale perle arhitectonice care par suspendate pe dealurile înverzite. Pe rand ni se dezvaluie minutății care fac parte din Patrimoniul UNESCO, situate de o parte si de alta a Vaii Rinului. Admirăm întinsele plantații de viță de vie, castele medievale și culmile montane care sclipesc în lumina soarelui. Poate cel mai celebru punct de atractie de pe Valea Rinului este Stanca Lorelei, situată pe malul estic al fluviului avand o înălțime de 132 m. Lorelei este cântată în balade ea fiind o zână, care ademenea cu cântecul ei pe navigatori. Pe lângă glasul ademenitor și frumusețea ei, zâna mai avea un păr lung blond strălucitor pe care-l pieptăna cu un pieptene de aur, aceste lucruri vrăjeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Ajungem si la Castelul Eltz, unul din cele mai bine conservate castele din țară. În prezent, este locuit de a 33-a generație a familiei care l-a construit ca reședință în secolul al XII-lea. Cetatea este așezată pe valea râului Eltz, în apropiere de munții Eifel si singura cetate din regiunea Eifel împreună cu Castelul Bürresheim care n-au fost niciodată cucerite și prădate, rezistand chiar si atacurilor din timpul Revoluției franceze (1789-1799). Ne continuam programul si ajungem in Koln, cea mai veche dintre localitățile mari ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toată lumea, de la pasionații de sport la cei care apreciază ciocolata. Admiram maretia impresionanta a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minuțios, care face parte din patrimoniul universal. Superlativele sunt darnice cu acest lacas: este cea mai mare biserică din Germania, este considerată a fi și cea mai mare din Europa de Nord, și una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitată clădire din întreaga Germanie.
Moment de ragaz :
Koln se mandreste cu peste 30 de muzee de anvergura, printre care se numara un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar si Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totusi, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat intr-o cladire modernista, chiar in spatele Domului. Galeria a fost numita dupa faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat institutiei 350 de opere de arta moderna. In cursul serii ne reintoarcem in Frankfurt. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4 Frankfurt – Cast. Ronnenburg – Cast. Mespelbrunn - Wurzburg - Rothenburg – Augsburg

De dimineață, plecăm din Frankfurt și facem prima oprire la Castelul Ronnenburg. Turnul său oferă o panoramă deosebită asupra întregului Frankfurt iar impunătorul domeniu ascunde un restaurant, un magazin de suveniruri. Continuăm călătoria cu Castelul Mespelbrunn, care este, la bază, o casă veche care a fost reconstruită în 1551. O parte a castelului se află pe un iaz, iar pădurea Spessart din vecinătate este de vis. Pornim apoi spre Wurzburg. Orașul se întinde pe râul Main și este renumit pentru artă, arhitectură și vinuri delicate. Vizităm Palatul Wurzburg și ne bucurăm de panorama Fortăreței Marienburg, de unde se văd podogoriile bogate ale ținutului. Trecem și prin Rothenburg, o destinație turistică de top. Vedem rețeaua de străzi pietruie, casele înalte și pereții fortificați, apoi ne îndreptăm spre Ausburg, oraș care a fost fondat de împăratul roman Augustus.Admiram in centrul orasului Primaria, considerată a fi cea mai importantă clădire renascentistă construită în scopuri seculare la nord de Alpi. Dimensiunile impozante ale edificiului denotă importanța pe care o avea Augsburgul în epoca Renașterii. Langa cladirea Primariei se afla Turnul Perlach, unul dintre simbolurile orasului. Înălțimea turnului este de 70,40 metri. Cine se încumetă să urce cele 261 de trepte este răsplătit cu o panoramă minunată a orașului. Apa este o foarte importantă sursă de venit pentru orașul Augsburg. Fântâna lui Augustus (Augustusbrunnen) a fost construită în 1954, cu prilejul sărbătoririi a 1600 de ani de la înființarea orașului. Fântâna îi este dedicată celui care a pus bazele orașului, împăratul roman Augustus. A fost amplasată în fața primăriei și a fost concepută de Hubert Gerhard. Cele patru figuri centrale ale fântânii, simbolizează cele trei râuri și un afluent care străbat orașul: Lech, Wertach, Singold și Brunnenbach. Fiecare din figuri ține în mâini un simbol legat de apă: vâsla, roata dințată, cornul abundenței și năvodul.
Seara ne cazam la un hotel din Augsburg. 

Ziua 5. Augsburg – Cast. Neuschwanstein – Cast. Linderhof - Munchen

Plecăm din Augsburg la Fussen, situat la picioarele Alpilor, punctul culminant al “Drumului Romantic”, supranumele șoselei care străbate Bavaria și conectează cele mai importante cetăți medievale. Vizităm Castelul Neuschwanstein, care i-a inspirat pe cei de la Disney în binecunoscutul film Frumoasa din Pădurea Adormită, și ne bucurăm de peisajul cinematic al împrejurimilor. Este cel mai fotografiat castel din lume asa ca nu ratam ocazia si il prindem si noi in cadrul aparatelor foto. Mergem apoi la Castelul Linderhof din Ettal. Așezat lângă Alpii Bavarezi, acesta este cel mai mic dar și cel mai somptuos palat al lui Ludovic II, singurul pe care a trăit să-l vadă terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre prețioase, o cascadă interioară și o grotă artificială, iar dormitorul regal are un candelabru de 500kg, ținând nu mai puțin de 108 lumânări. Programul zilei se termina in Munchen unde ajungem in cursul serii. Cazare la hotel in Munchen.

Ziua 6. Munchen

Azi este despre Munchen, un oraș al contrastelor, unde cafenelele cu alură mediteraneană se împletesc armonios cu berăriile bavareze. Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei, apoi vedem Rathaus-Glockenspiel, o clădire fascinantă din secolul al XVI-lea. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa, Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate. Va propunem să vizitați bisericile Sfântul Petru și Sfântul Ioan din Nepomuk, să vânați suveniruri pe strada Sendlinger, unde magazinele colorate scot în evidență impunătoarea catedrală cu arhitectură medievală, Frauenkirche, sau să mergeți la Palatul Nymphenburg, aflat la cinci kilometri distanță de centrul vechi. Lângă domeniul cu grădini luxuriante, puteti savura o supă tradițional bavareză de cartofi și bacon și o halbă de bere într-una dintre cele mai întinse grădini de vară din lume, Hirschgarten.
Cazare la acelasi hotel din Munchen. 

Ziua 7. Munchen – București

Cu poveștile cu prinți și prințese în minte, lăsăm în urmă minunata Germanie, cu romantismul său unic, și luăm avionul spre casă. Transfer la aeroportul din Munchen pentru zborul spre Bucuresti.

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.
Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.