Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Das Ist Perfekt! – Circuit Germania – Austria


Descriere

Destinatie: Germania

Durata: 11 nopti

Pretul include:
- Bilet de avion Bucuresti – Frankfurt - Bucuresti;
- Transfer aeroport-hotelaeroport;
- Transport cu autocar climatizat, exceptand zilele 5 si 9 (cu transportul public);
- 11 nopți de cazare la hotel de 3*
- 11 mic dejun;
- Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Nu sunt incluse in pret:
- Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- Transportul in Berlin si Munchen;
- Vaporasul pe lacul Chiemsee;
- Excursiile opționale pentru minim 25 de persoane;

Optionale:
- Croaziera Rin – 30 €/pers.
- Potsdam - 20 €/pers.
- Castelul Herrenchiemsee - 25 €/pers. (nu sunt incluse biletele de vaporas pe lacul Chiemsee).
Grup minim 25 pers.

Destinatie: Germania

Durata: 11 nopti

Pretul include:
- Bilet de avion Bucuresti – Frankfurt - Bucuresti;
- Transfer aeroport-hotelaeroport;
- Transport cu autocar climatizat, exceptand zilele 5 si 9 (cu transportul public);
- 11 nopți de cazare la hotel de 3*
- 11 mic dejun;
- Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Nu sunt incluse in pret:
- Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- Transportul in Berlin si Munchen;
- Vaporasul pe lacul Chiemsee;
- Excursiile opționale pentru minim 25 de persoane;

Optionale:
- Croaziera Rin – 30 €/pers.
- Potsdam - 20 €/pers.
- Castelul Herrenchiemsee - 25 €/pers. (nu sunt incluse biletele de vaporas pe lacul Chiemsee).
Grup minim 25 pers.

Itinerariu

Ziua 1 București – Frankfurt

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni, de unde ne imbarcam pentru zborul spre Frankfurt. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel pentru cazare. Suntem nerabdatori sa descoperim orasul. Frankfurt este un oraș modern care a reușit să integreze perfect elementele arhitecturale moștenite de-a lungul secolelor în peisajul urban modern și futurist. Un simbol al orașului sunt zgărie-norii care brăzdează cerul și dau locului un aer fermecător. Vizităm Catedrala Kaiserdom, cu turnul său gotic de 95 m și Muzeul de Istorie Naturală Senckenberg, construit în stil neo-baroc. Piața Romerberg, cea mai frumoasă din oraș, ne dezvăluie o frântură din aspectul cetății din Evul Mediu, datorită caselor colorate cu poduri din lemn. În Frankfurt se află și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe până în 1795, transformată în prezent în muzeu. 
Moment de răgaz:
Atențiune dulce națiune! Urmează cel mai dulce moment al zilei. Haideți să ne ocupăm locurile la mese și să așteptăm farfuriile. Germknödel nu este doar un desert fabulos, este o adevărată plăcere să te uiți la el, ca la un obiect de artă abstractă. Însă, gustul său este de un realism încântător. Găluștele măiestrite din albuș de ou, zahăr și unt, umplute cu gem delicios de prune, sunt fierte la aburi. Cât sunt încă fierbinți, se pun pe farfurii și se adaugă peste ele o cremă fină de vanilie, apoi sunt desăvârșite presărând peste ele semințe de mac. Un deliciu ce ne va aminti mereu de Germania. 
Dupa ce ne-am delectat cu specialitati locale ne indreptam spre hotel pentru odihnă.

Ziua 2 Frankfurt - croazieră Rin - Koln – Wuppertal - Dortmund

Astazi va propunem sa descoperiti frumestile aflate de o parte si de alta a Rinului într-o crozieră magică pe apele învolburate ale fluviului (program optional, durata circa 3 ore). Pe rand ni se dezvaluie minunății care fac parte din Patrimoniul UNESCO. Admirăm întinsele plantații de viță de vie, castele medievale și culmile montane care sclipesc în lumina soarelui. Poate cel mai celebru punct de atractie de pe Valea Rinului este Stanca Lorelei, situată pe malul estic al fluviului avand o înălțime de 132 m. Lorelei este cântată în balade, ea fiind o zână, care ademenea cu cântecul ei pe navigatori. Pe lângă glasul ademenitor și frumusețea ei, zâna mai avea un păr lung blond strălucitor pe care-l pieptăna cu un pieptene de aur. Aceste lucruri vrăjeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Debarcam de pe vas in Boppard si ne continuam calatoria noastra cu autocarul spre Koln, unul dintre cel mai vechi orășele ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toată lumea, de la pasionații de sport la cei care apreciază ciocolata. Vedem Domul Kolner, cu ale sale creneluri sculptate minuțios, care face parte din patrimoniul universal, fiind cea mai vizitată clădire din întreaga țară și ne plimbăm prin  centrul vechi, plin de berării cu tradiție. Pornim spre Wuppertal, care este cel mai verde oraș din Germania deoarece două treimi din suprafața sa sunt acoperite de parcuri și spații verzi. Localnicii folosesc un sistem de transport unic, o cale ferată suspendată. Dupa asa o zi frumoasa meritam putina odihna. Cazare la hotel in zona Dortmund.

Ziua 3 Wuppertal – Hamelin – Hamburg

Mergem în Hamelin, un orășel unde Frații Grimm au găsit inspirație pentru povestea “Flautul Fermecat” și unde putem observa arhitectura tradițională, în care bârnele de lemn care fac parte din structura zidurilor caselor sunt lăsate la vedere. Pornim apoi spre Hamburg, al doilea oraș ca mărime al Germaniei și cel mai mare port al său, considerat odinioară poarta țării către lume. Vom admira lacul artificial Alster, situat în centrul oraşului, Primăria cu arhitectura sa neo-renascentistă, Muzeul Kunsthalle, apoi ne vom plimba prin portul plin de clădiri science fiction ingenios luminate după lăsarea întunericului.
Moment de răgaz:
Vă vindem un pont: la rulotele de street-food din Hamburg găsiți fischbrötchen, un sandviș delicios cu pește pescuit din apropiere, ceapă, murături și sos remoulade.
In cursul serii ne retragem la hotelul nostru din Hamburg.

Ziua 4 Hamburg – Berlin

Plecăm de dimineață și mergem către capitala Germaniei. Berlinul este un reper de top care fascinează pe oricine doreste să exploreze cultura vibrantă, arhitectura de top, mâncărurile fabuloase și istoria fulminantă. Ne plimbăm pe Bulevardul Unter den Linden, care a fost inițial o rută de călărie, apoi a devenit bulevard regal, continuăm cu Gendarmenmarkt, probabil cea mai frumoasă piață din oraș, apoi vedem un marcant simbol al Berlinului, Poarta Brandenburg. Nu putem omite în turul nostru nici Reichstag, clădirea care găzduiește Parlamentul German, Alexanderplatz, unde se află Turnul de Televiziune și ruinele Zidului Berlinului. În timpul plimbării prin oraș, vă sugerăm să vă opriți cel puțin o dată pentru a savura un pretzel și o bere artizanală.
Moment de răgaz:
Suntem în țara celor care au pretenția că sunt cei mai prolifici consumatori de bere din lume. Însă astăzi pe noi nu ne interesează cantitatea, ci calitatea. Vom face o degustare de bere fermentată ca pe vremuri de berarii de la Eschenbrau, din Berlin. Gustul unei beri artizanale, fermentate după o rețetă  unică ne va pune la încercare imaginația. Gustul poate cuprinde arome ușor fructate, iar aciditatea blândă ne va convinge să mai experimentăm încă odată, și încă odată… Să te tot bucuri de experiențe atât de spumoase. Dupa - amiaza avem timp liber pentru a descoperi si alte lucruri interesante in Berlin. Sugeram vizita Muzeului Pergamon, continand renumite colectii din Orientul Apropiat, antichitati clasice si Arta Islamica sau vizita la Palatul Charlottenburg, cel mai important palat baroc din Berlin. La final de zi ne indreptam spre hotelul nostru din Berlin. Cazare. 

Ziua 5 Berlin - Opțional Potsdam

“I am a Berliner!” Nu puteam să nu-l cităm pe John F. Kenedy care a rostit celebra frază într-un Berlin izolat și divizat din cauza Războiului Rece. Avem întreaga zi la dispoziție pentru a ne plimba prin Berlin. Locuitorii săi se bucură din plin de spațiile verzi numeroase din oraș, parcul Tiergarten fiind cel mai popular. Umbros și cu o mică insulă în interior, parcul găzduiște în zona de vest Zoo Berlin, cea mai veche grădină zoologică din Germania.  Se întinde pe 35 de hectare și este casa a 1.380 de specii pe care le puteți vedea. Merită să menționăm că la Muzeul de Istorie Naturală din Berlin se află cel mai mare schelet de Tyrannosaurus rex din lume, alături de alte sute de animale fascinante. Opțional, putem face o excursie la frumosul Potsdam, capitala landului Brandenburg. Vom vedea Palatul Sanssouci, fost Palat de Vară al Regelui Prusiei - Frederick cel Mare și parcul care îl înconjoară, de o frumusețe rară. Grădinile terasate, fântânile arteziene și statuile superbe i-au adus locului meritul de a face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Seara cazare la acelasi hotel din Berlin.

Ziua 6 Berlin - Dresda

Pornim apoi mai departe în călătoria noastră, căci ne așteaptă Dresda, inima culturală a Saxoniei, un oraș care a reușit să renască din ruine după devastatoarele bombardamente din 1945, în al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre clădirile  emblematice ale Dresdei au fost reconstruite după schițe și picturi, fiind redeschise abia în anii ’70-80. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective. Complexul muzeal Zwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție; Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturm; superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, loc de promenada pentru localnici; Kreuzkirche, o catedrală superbă în care cântă corul de băieți Dresden Kreuzchor, cunoscut în toată lumea. Dacă timpul ne mai permite, zăbovim câteva minute pe Prager Strasse, inima comercială a Dresdei, unde e loc de shopping și de savurat o cafea. Mergem apoi la hotel pentru odihnă. Cazare la hotel in Dresda.

Ziua 7 Dresda - Bayreuth - Nurnberg

Plecăm spre Bayreuth, o comoară cu arhitectură barocă și palate impresionante care adună anual 60.000 de pasionați de operă la Festivalul Wagner. Mergem după aceea în Nurnberg, al doilea oraș ca mărime al Bavariei și capitala neoficială a Franconiei. Acest loc este plin de energie, are o viață de noapte intensă și berea brună este la loc de cinste în barurile și restaurantele locale. Vedem Catedrala St. Sebald, cea mai veche biserică de aici, care a fost construită din gresie, în secolul al XIII-lea și al cărei exterior este plin de sculpturi și simboluri religioase, apoi mergem la romanticul Castel Kaiserburg. Continuam vizita noastra in Nurnberg cu un tur de oras: Zidurile de incinta cu Frauentor (Poarta Fecioarei), Biserica Sf. Lorentz, vechea Piata cu Schonner Brunnen si Citadela. Ne indreptam spre hotelul nostru din Nurnberg pentru cazare.

Ziua 8 Nurnberg – Rothenburg – Munchen

Plecăm din idilicul Nurnberg și mergem în Rothenburg, o destinație turistică de top. Vedem rețeaua de străzi pietruie, casele înalte și pereții fortificați, apoi pornim spre Munchen, un oraș al contrastelor, unde cafenelele cu alură mediteraneană se împletesc armonios cu berăriile bavareze. Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei, apoi vedem Rathaus-Glockenspiel, o clădire fascinantă din secolul al XVI-lea. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa, Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate. Cazare la hotel in Munchen.

Ziua 9 Munchen

Program liber la dispozitie pentru vizite individuale in Munchen. Va propunem să vizitați bisericile Sfântul Petru și Sfântul Ioan din Nepomuk, să vânați suveniruri pe strada Sendlinger, unde magazinele colorate scot în evidență impunătoarea catedrală cu arhitectură medievală, Frauenkirche, sau să mergeți la Palatul Nymphenburg, aflat la cinci kilometri distanță de centrul vechi. Lângă domeniul cu grădini luxuriante, puteti savura o supă tradițional bavareză de cartofi și bacon și o halbă de bere într-una dintre cele  mai întinse grădini de vară din lume, Hirschgarten. Ca alternativa, va propunem o excursie optionala la Castelul Herrenchiemsee construit în perioada 1878-1886 de regele Ludovic al II-lea al Bavariei pe insula Herrenchiemsee de pe lacul Chiemsee, cel mai mare lac din Bavaria. Aceasta este ultimul dintre castelele lui Ludovic al II-lea al Bavariei și a rămas neterminat. Regele a decis să construiască un castel inspirat de Castelul de la Versailles de lângă Paris, în semn de admirație față de idolul său, regele  francez Ludovic al XIV-lea. Mănăstirea augustiniană, care a fost transformată ulterior în Palatul Vechi (Altes Schloss), și Palatul Herrenchiemsee, cunoscut de asemenea sub numele de Palatul Nou (Neues Schloss) sunt cele mai mari palate ale lui Ludovic al II-lea. Intoarcere la Munchen pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 10 Munchen – Oberammergau – Neuschwanstein – Stuttgart

Ne despărțim de Munchen și pornim spre liniștitul Oberammergau, înconjurat de pădurile întunecate și vârfurile înzăpezite ale Alpilor Ammergauer. In centrul localității se află case pictate tradițional, magazine cu obiecte sculptate de artizani locali și cafenele moderne. Plecăm mai departe și vizităm Castelul Neuschwanstein, care i-a inspirat pe cei de la Disney în binecunoscutul film „Frumoasa din Pădurea Adormită”. Impunătorul palat a fost comandat de Ludwig al II-lea ca reședință pentru Richard Wagner, iar construcția sa a început în 1860, fiind vizitat anual de 1,3 milioane de turiști. Ne bucurăm de peisajul cinematic al împrejurimilor în drum spre Stuttgart, unde înnoptăm.

Ziua 11 Pădurea Neagră – Heidelberg – Frankfurt

Mergem în legendarul ținut Pădurea Neagră, de unde izvorăște Dunărea și unde s-au născut numeroase povești vechi germane. Cel mai înalt vârf, Feldberg, veghează de la cei 1.493 metri ai săi podgoriile care acoperă dealurile. Continuăm pe drumuri pitorești și ajungem în cel mai vechi și faimos oraș universitar al Germaniei, Heidelberg. Vedem Castelul Heidelberg, cu impresionanta sa arhitectură renascentistă și ne bucurăm de panorama splendidă asupra nordului Alpilor. În incinta castelului se află cel mai mare butoi de vin din lume, care are o capacitate de 220.000 de litri. Plecăm apoi la Frankfurt și ne retragem la hotel.

Ziua 12 Frankfurt – București

Plecăm de dimineață spre aeroportul din Frankfurt și zburăm înapoi spre România, melancolici de dorul castelelor de basm și pădurilor minunate.

Ziua 1 București – Frankfurt

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni, de unde ne imbarcam pentru zborul spre Frankfurt. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel pentru cazare. Suntem nerabdatori sa descoperim orasul. Frankfurt este un oraș modern care a reușit să integreze perfect elementele arhitecturale moștenite de-a lungul secolelor în peisajul urban modern și futurist. Un simbol al orașului sunt zgărie-norii care brăzdează cerul și dau locului un aer fermecător. Vizităm Catedrala Kaiserdom, cu turnul său gotic de 95 m și Muzeul de Istorie Naturală Senckenberg, construit în stil neo-baroc. Piața Romerberg, cea mai frumoasă din oraș, ne dezvăluie o frântură din aspectul cetății din Evul Mediu, datorită caselor colorate cu poduri din lemn. În Frankfurt se află și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe până în 1795, transformată în prezent în muzeu. 
Moment de răgaz:
Atențiune dulce națiune! Urmează cel mai dulce moment al zilei. Haideți să ne ocupăm locurile la mese și să așteptăm farfuriile. Germknödel nu este doar un desert fabulos, este o adevărată plăcere să te uiți la el, ca la un obiect de artă abstractă. Însă, gustul său este de un realism încântător. Găluștele măiestrite din albuș de ou, zahăr și unt, umplute cu gem delicios de prune, sunt fierte la aburi. Cât sunt încă fierbinți, se pun pe farfurii și se adaugă peste ele o cremă fină de vanilie, apoi sunt desăvârșite presărând peste ele semințe de mac. Un deliciu ce ne va aminti mereu de Germania. 
Dupa ce ne-am delectat cu specialitati locale ne indreptam spre hotel pentru odihnă.

Ziua 2 Frankfurt - croazieră Rin - Koln – Wuppertal - Dortmund

Astazi va propunem sa descoperiti frumestile aflate de o parte si de alta a Rinului într-o crozieră magică pe apele învolburate ale fluviului (program optional, durata circa 3 ore). Pe rand ni se dezvaluie minunății care fac parte din Patrimoniul UNESCO. Admirăm întinsele plantații de viță de vie, castele medievale și culmile montane care sclipesc în lumina soarelui. Poate cel mai celebru punct de atractie de pe Valea Rinului este Stanca Lorelei, situată pe malul estic al fluviului avand o înălțime de 132 m. Lorelei este cântată în balade, ea fiind o zână, care ademenea cu cântecul ei pe navigatori. Pe lângă glasul ademenitor și frumusețea ei, zâna mai avea un păr lung blond strălucitor pe care-l pieptăna cu un pieptene de aur. Aceste lucruri vrăjeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Debarcam de pe vas in Boppard si ne continuam calatoria noastra cu autocarul spre Koln, unul dintre cel mai vechi orășele ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toată lumea, de la pasionații de sport la cei care apreciază ciocolata. Vedem Domul Kolner, cu ale sale creneluri sculptate minuțios, care face parte din patrimoniul universal, fiind cea mai vizitată clădire din întreaga țară și ne plimbăm prin  centrul vechi, plin de berării cu tradiție. Pornim spre Wuppertal, care este cel mai verde oraș din Germania deoarece două treimi din suprafața sa sunt acoperite de parcuri și spații verzi. Localnicii folosesc un sistem de transport unic, o cale ferată suspendată. Dupa asa o zi frumoasa meritam putina odihna. Cazare la hotel in zona Dortmund.

Ziua 3 Wuppertal – Hamelin – Hamburg

Mergem în Hamelin, un orășel unde Frații Grimm au găsit inspirație pentru povestea “Flautul Fermecat” și unde putem observa arhitectura tradițională, în care bârnele de lemn care fac parte din structura zidurilor caselor sunt lăsate la vedere. Pornim apoi spre Hamburg, al doilea oraș ca mărime al Germaniei și cel mai mare port al său, considerat odinioară poarta țării către lume. Vom admira lacul artificial Alster, situat în centrul oraşului, Primăria cu arhitectura sa neo-renascentistă, Muzeul Kunsthalle, apoi ne vom plimba prin portul plin de clădiri science fiction ingenios luminate după lăsarea întunericului.
Moment de răgaz:
Vă vindem un pont: la rulotele de street-food din Hamburg găsiți fischbrötchen, un sandviș delicios cu pește pescuit din apropiere, ceapă, murături și sos remoulade.
In cursul serii ne retragem la hotelul nostru din Hamburg.

Ziua 4 Hamburg – Berlin

Plecăm de dimineață și mergem către capitala Germaniei. Berlinul este un reper de top care fascinează pe oricine doreste să exploreze cultura vibrantă, arhitectura de top, mâncărurile fabuloase și istoria fulminantă. Ne plimbăm pe Bulevardul Unter den Linden, care a fost inițial o rută de călărie, apoi a devenit bulevard regal, continuăm cu Gendarmenmarkt, probabil cea mai frumoasă piață din oraș, apoi vedem un marcant simbol al Berlinului, Poarta Brandenburg. Nu putem omite în turul nostru nici Reichstag, clădirea care găzduiește Parlamentul German, Alexanderplatz, unde se află Turnul de Televiziune și ruinele Zidului Berlinului. În timpul plimbării prin oraș, vă sugerăm să vă opriți cel puțin o dată pentru a savura un pretzel și o bere artizanală.
Moment de răgaz:
Suntem în țara celor care au pretenția că sunt cei mai prolifici consumatori de bere din lume. Însă astăzi pe noi nu ne interesează cantitatea, ci calitatea. Vom face o degustare de bere fermentată ca pe vremuri de berarii de la Eschenbrau, din Berlin. Gustul unei beri artizanale, fermentate după o rețetă  unică ne va pune la încercare imaginația. Gustul poate cuprinde arome ușor fructate, iar aciditatea blândă ne va convinge să mai experimentăm încă odată, și încă odată… Să te tot bucuri de experiențe atât de spumoase. Dupa - amiaza avem timp liber pentru a descoperi si alte lucruri interesante in Berlin. Sugeram vizita Muzeului Pergamon, continand renumite colectii din Orientul Apropiat, antichitati clasice si Arta Islamica sau vizita la Palatul Charlottenburg, cel mai important palat baroc din Berlin. La final de zi ne indreptam spre hotelul nostru din Berlin. Cazare. 

Ziua 5 Berlin - Opțional Potsdam

“I am a Berliner!” Nu puteam să nu-l cităm pe John F. Kenedy care a rostit celebra frază într-un Berlin izolat și divizat din cauza Războiului Rece. Avem întreaga zi la dispoziție pentru a ne plimba prin Berlin. Locuitorii săi se bucură din plin de spațiile verzi numeroase din oraș, parcul Tiergarten fiind cel mai popular. Umbros și cu o mică insulă în interior, parcul găzduiște în zona de vest Zoo Berlin, cea mai veche grădină zoologică din Germania.  Se întinde pe 35 de hectare și este casa a 1.380 de specii pe care le puteți vedea. Merită să menționăm că la Muzeul de Istorie Naturală din Berlin se află cel mai mare schelet de Tyrannosaurus rex din lume, alături de alte sute de animale fascinante. Opțional, putem face o excursie la frumosul Potsdam, capitala landului Brandenburg. Vom vedea Palatul Sanssouci, fost Palat de Vară al Regelui Prusiei - Frederick cel Mare și parcul care îl înconjoară, de o frumusețe rară. Grădinile terasate, fântânile arteziene și statuile superbe i-au adus locului meritul de a face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Seara cazare la acelasi hotel din Berlin.

Ziua 6 Berlin - Dresda

Pornim apoi mai departe în călătoria noastră, căci ne așteaptă Dresda, inima culturală a Saxoniei, un oraș care a reușit să renască din ruine după devastatoarele bombardamente din 1945, în al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre clădirile  emblematice ale Dresdei au fost reconstruite după schițe și picturi, fiind redeschise abia în anii ’70-80. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective. Complexul muzeal Zwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție; Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturm; superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, loc de promenada pentru localnici; Kreuzkirche, o catedrală superbă în care cântă corul de băieți Dresden Kreuzchor, cunoscut în toată lumea. Dacă timpul ne mai permite, zăbovim câteva minute pe Prager Strasse, inima comercială a Dresdei, unde e loc de shopping și de savurat o cafea. Mergem apoi la hotel pentru odihnă. Cazare la hotel in Dresda.

Ziua 7 Dresda - Bayreuth - Nurnberg

Plecăm spre Bayreuth, o comoară cu arhitectură barocă și palate impresionante care adună anual 60.000 de pasionați de operă la Festivalul Wagner. Mergem după aceea în Nurnberg, al doilea oraș ca mărime al Bavariei și capitala neoficială a Franconiei. Acest loc este plin de energie, are o viață de noapte intensă și berea brună este la loc de cinste în barurile și restaurantele locale. Vedem Catedrala St. Sebald, cea mai veche biserică de aici, care a fost construită din gresie, în secolul al XIII-lea și al cărei exterior este plin de sculpturi și simboluri religioase, apoi mergem la romanticul Castel Kaiserburg. Continuam vizita noastra in Nurnberg cu un tur de oras: Zidurile de incinta cu Frauentor (Poarta Fecioarei), Biserica Sf. Lorentz, vechea Piata cu Schonner Brunnen si Citadela. Ne indreptam spre hotelul nostru din Nurnberg pentru cazare.

Ziua 8 Nurnberg – Rothenburg – Munchen

Plecăm din idilicul Nurnberg și mergem în Rothenburg, o destinație turistică de top. Vedem rețeaua de străzi pietruie, casele înalte și pereții fortificați, apoi pornim spre Munchen, un oraș al contrastelor, unde cafenelele cu alură mediteraneană se împletesc armonios cu berăriile bavareze. Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei, apoi vedem Rathaus-Glockenspiel, o clădire fascinantă din secolul al XVI-lea. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa, Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate. Cazare la hotel in Munchen.

Ziua 9 Munchen

Program liber la dispozitie pentru vizite individuale in Munchen. Va propunem să vizitați bisericile Sfântul Petru și Sfântul Ioan din Nepomuk, să vânați suveniruri pe strada Sendlinger, unde magazinele colorate scot în evidență impunătoarea catedrală cu arhitectură medievală, Frauenkirche, sau să mergeți la Palatul Nymphenburg, aflat la cinci kilometri distanță de centrul vechi. Lângă domeniul cu grădini luxuriante, puteti savura o supă tradițional bavareză de cartofi și bacon și o halbă de bere într-una dintre cele  mai întinse grădini de vară din lume, Hirschgarten. Ca alternativa, va propunem o excursie optionala la Castelul Herrenchiemsee construit în perioada 1878-1886 de regele Ludovic al II-lea al Bavariei pe insula Herrenchiemsee de pe lacul Chiemsee, cel mai mare lac din Bavaria. Aceasta este ultimul dintre castelele lui Ludovic al II-lea al Bavariei și a rămas neterminat. Regele a decis să construiască un castel inspirat de Castelul de la Versailles de lângă Paris, în semn de admirație față de idolul său, regele  francez Ludovic al XIV-lea. Mănăstirea augustiniană, care a fost transformată ulterior în Palatul Vechi (Altes Schloss), și Palatul Herrenchiemsee, cunoscut de asemenea sub numele de Palatul Nou (Neues Schloss) sunt cele mai mari palate ale lui Ludovic al II-lea. Intoarcere la Munchen pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 10 Munchen – Oberammergau – Neuschwanstein – Stuttgart

Ne despărțim de Munchen și pornim spre liniștitul Oberammergau, înconjurat de pădurile întunecate și vârfurile înzăpezite ale Alpilor Ammergauer. In centrul localității se află case pictate tradițional, magazine cu obiecte sculptate de artizani locali și cafenele moderne. Plecăm mai departe și vizităm Castelul Neuschwanstein, care i-a inspirat pe cei de la Disney în binecunoscutul film „Frumoasa din Pădurea Adormită”. Impunătorul palat a fost comandat de Ludwig al II-lea ca reședință pentru Richard Wagner, iar construcția sa a început în 1860, fiind vizitat anual de 1,3 milioane de turiști. Ne bucurăm de peisajul cinematic al împrejurimilor în drum spre Stuttgart, unde înnoptăm.

Ziua 11 Pădurea Neagră – Heidelberg – Frankfurt

Mergem în legendarul ținut Pădurea Neagră, de unde izvorăște Dunărea și unde s-au născut numeroase povești vechi germane. Cel mai înalt vârf, Feldberg, veghează de la cei 1.493 metri ai săi podgoriile care acoperă dealurile. Continuăm pe drumuri pitorești și ajungem în cel mai vechi și faimos oraș universitar al Germaniei, Heidelberg. Vedem Castelul Heidelberg, cu impresionanta sa arhitectură renascentistă și ne bucurăm de panorama splendidă asupra nordului Alpilor. În incinta castelului se află cel mai mare butoi de vin din lume, care are o capacitate de 220.000 de litri. Plecăm apoi la Frankfurt și ne retragem la hotel.

Ziua 12 Frankfurt – București

Plecăm de dimineață spre aeroportul din Frankfurt și zburăm înapoi spre România, melancolici de dorul castelelor de basm și pădurilor minunate.

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.
Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.