Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Cipru de NORD– Insula Afroditei


Descriere

Destinatie: Cipru

Durata: 7 nopti

Date de plecare 2019: 
24.03, 31.03, 07.04, 14.04, 16.04, 23.04 Paste, 05.05, 12.05, 19.05, 26.05, 02.06
*Tarifele difera in functie de data plecarii (verifica tabelul)

Cipru – sau „Stâncile Afroditei” – este fermecătoarea insulă din Marea Mediterană ce a sedus și a inspirat generații întregi prin farmecul istoric și plajele minunate cu nisip fin și ape limpezi, mai ales datorită legendelor care spun că aici s-a născut zeița Afrodita. Numele insulei derivă din grecescul "arama", Cipru fiind considerat totodată și locul de naștere al civilizației grecești miceniene, cu 3000 de ani î.Hr. unde fenicienii, romanii, cruciații, francii, venețieinii și alți cuceritori și-au lăsat amprenta asupra obiceiurilor locale și au contribuit la istoria fascinantă a locurilor. 

Moment de savoare:
Halloumi este cel mai faimos preparat din Cipru, constând în niște turte preparate din brânză de oaie și de vacă, rumenite pe grătar și aromate cu mirodenii. Acest preparat este servit adesea cu felii de pepene proaspăt.

Top atracții:
1.Plaja Nissi cu nisipul ei alb și fin și apele turcoaz ale Mării din Agia Napa, este cea mai faimoasă plajă din Cipru. Și pe bună dreptate, Nissie este de o frumusețe rară. Este o plajă liniștită, ideală pentru familiile care au copii, datorită apelor liniștite și de mică adâncime. Totuși, o plajă atât de frumoasă poate deveni foarte aglomerată în timpul verii.
2.Castelul Sf. Hilarion – aflat printre cele mai frumoase ruine Mediteraneene. Bastionul a inspirat multe legende, cea mai populară fiind legenda conform căreia acesta a fost construit de o regină a zânelor ce îi fermeca pe păstorii locali. Aflat pe culmea unui deal, castelul este o adevărată comoară pentru exploratorii pasionați, oferind și o priveliste panoramică asupra întregii regiuni.
3.Masivul Troodos cu satele sale pitorești, pline de căsuțe tradiționale construite din piatră și străduțe pietruite, ce găzduiesc bisericuțe superbeși mănăstiri cu frescedin perioada medievală. Aceste locașe de cult au o mare importanță istorică, iar nouă dintre ele se află deja pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.


PROGRAM – excursii optionale recomandate

Excursie in Güzelyurt
Durata: aprox. 7 ore 
Facem o excursie în orașul Guzelyurt, ce include o varietate de atracții: Muzeul de Arheologie, Biserica St. Mamma și Saturday Bazaar in Guzelyurt, Soli Ancient City cu mozaicuri deosebite, orășelul istoric de cupru Lefke și patiserii locale cu rețete tradiționale. În funcție de sezon, se pot culege aici portocale și căpșuni, sau se poate face o baie răcoritoare într-o vizită la plajele Caretta, Green Sea Turtle sau Akdeniz Turtle. 
Include: 
-Pranz (bauturile racoritoare disponibile la cost suplimentar);
-transport cu aer conditionat;

Excursie in Bellapais & St. Hilarion 

Durata: aprox. 5 ore
Bellapais și Sh. Hilarion ne conduc până „în adâncurile istoriei”, această excursie fiind ideală pentru cei ce își doresc să afle cât mai multe. Incursiunea noastră începe cu o vizită la Castelul St. Hilarion, construit în secolul al VII-lea (principala sursă de inspirație a lui Walt Disney în crearea castelului din animația Albă ca Zăpada). Vom avea oportunitatea de a observa o priveliște încântătoare pe linia de coastă Kyrenia, la aproximativ 732 metri altitudine, apoi oprim în satul istoric Bellapais, pentru a admira Abația Bellapais, considerată o capodoperă a arhitecturii Gotice. Aici si-a petrecut câțiva ani din viață Lawrence Durell, autorul cărții „Bitter Lemons of Cyprus”.


Excursie in Kyrenia – Plimbare cu catamaranul

Durata : aprox. 9 ore 
O excursie pentru cei cu simțul aventurii. Navigăm spre Kyrenia Harbour, unde vom descoperi frumusețea și misterele insulei direct din Marea Mediterană. Ancorăm în dreptul faimoasei plaje Escape din vest sau Acapulco din est, în funcție de condițiile meteorologice. Facem o oprire pentru o baie răcoritoare și câteva momente de relaxare la plajă. La bordul navei sunt servite gustări, iar personalul vasului are grijă ca fiecare turist să se bucure de priveliștea mirifică și valurile din care a luat naștere frumoasa Afrodita. După orele prânzului vom înota în apele cristaline ale mării, iar după-amiaza vom porni într-o călătorie relaxantă înapoi către Portul Kyrenia. 


Excursie in Karpass Peninsula

Durata: aprox. 10 ore
Ajunși aici, vom face o primă oprire în satul tradițional pescăresc Bogaz unde musafirii se pot bucura de celebra cafea turcească sau de ceaiurile specifice regiunii. Se vizitează apoi fabrica de ulei unde se degustă pâine coaptă cu unul dintre cele mai bune uleiuri de masă – un gust de neuitat. Pentru a putea observa o priveliște încântătoare peste mare și reculegere într-un loc fermecat, se vizitează apoi Mănăstirea St. Andrew. Cei care iubesc să înoate și să facă plajă, se pot bucura aici de Golden Beach of Karpaz. Urmează o pauză în satul Dipkarpaz, unde grecii și turcii trăiesc într-o armonie deplină, iar satul moschee are o arhitectură pedestreala deosebită cu plăci de gresie albastră. Această excursie îmbină naturalețea insulei cu frânturi din instoria și cultura cipriotă. 

Excursie in Famagusta

Durata: aprox. 10 ore
Avem ocazia să vizităm Mănăstirea St. Barnabas cu deosebitele “camere cu icoane” și Muzeul de Arheologie, precum și mormântul Sf. Barnabas și orașul antic roman Salamis. În această zonă vom putea afla mai multe și despre Biserica Ortodoxă Greacă. După prânz vom vizita celebrele ziduri ale orașului Famagusta (printre cele mai bine conservate din lume), Turnul lui Othello, unde Shakespeare și-a regăsit inspirația pentru a scrie piesa cu nume omonim (construit în secolul al XII-lea în perioada Lusignan), Catedrala St. Nicholas (Lala Mustafa Pasha Mosque) și apoi Varosha sau “Orașul fantomelor”.  

Excursie in Nicosia

Durata: aprox. 5 ore 
Nicosia este un oraș deosebit și singura capitala divizată a Europei. În cadrul acestei excursii de o jumătate de zi, vom avea și o pauză de shopping de o ora. Nicosia a fot centrul a numeroase civilizații, cea mai veche denumire recunoscută fiind „Ledra”, încă din timpurile Assyriene. În perioada egipteană, denumirea orașului a provenit din îmbinarea numelui copilului regelui „Lefkos” și a soției sale „Sia” , rezultând denumirea „Lefkosia”. Cladirile gotice franceze, moscheele și bazarul, sunt câteva dintre obietivele misterioase încărcate de istoria locului. După ce Zidul Berlinului a căzut, Nicosia a ramas singura capitală divizată din lume. Principalele puncte de atracție ale Nicosiei sunt: The Green Line, Zidurile Nicosiei, casele Samanbahce, Moscheea Selimiye (Catedrala St. Sophia), Grand Bazaar (Bandabuliya) și Great Inn (Buyuk Han), Arasta Shopping Arcade și Lokmaci Gate. Turul include și pauze pentru shopping sau alte activități distractive. 

Excursie gratuita pentru posesorii de card SV – Turul centrului vechi Kyrenia/Girne

Durata: aprox. 3 ore
In aceasta excursie veti avea oportunitatea sa observati  inima orasului Kyrenia cu al sau port fermecator, unde se afla mai multe shopuri si restaurante cu specific si aveti ocazia sa vizitati vechea cetate Girne/Kyrenia (intrarea in cetate nu este inclusa in pret).

Excursie gratuita – Vizita la Biserica Sf. Lazar si centrul orasului Larnaca

Durata: aprox. 2 ore

Biserica Sfântul Lazăr din Larnaca a fost construită în secolul al IX-lea pentru a adăposti mormântul lui Lazăr din Betania. Potrivit tradiţiei, după ce Lazăr a fost înviat din morţi de către Hristos, de frica iudeilor acesta a venit în Cipru, unde avea să fie rânduit episcop de Kition de către Sfântul Pavel. Sfântul Lazăr a mai trăit în Larnaca timp de 30 de ani. În anul 890 au fost descoperite Sfintele sale Moaşte, iar în anul 901 acestea au fost mutate la Constantinopol de către împăratul Leon al VI-lea. Biserica Sfântului Lazăr este construită din piatră și măsoară 31,5 metri înălţime şi 14,5 metri lăţime. Are un pridvor cu portal deschis, ale cărui trepte coboară în incinta bisericii. Portalul păstrează inscripţii greceşti, latine şi franceze. În biserică se păstrează şase icoane bizantine aparţinând vechiului iconostas. Una dintre icoane îl reprezintă pe Sfântul Lazăr episcop, iar altă înfăţişează învierea lui Lazăr. Mai amintim icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, aflată pe unul dintre pilaştrii nordici. Vom avea timp liber pentru o gustare și un moment de relaxare.



PRETUL INCLUDE 
Transport avion Bucuresti – Larnaca – Bucuresti
7 nopţi cazare la hotel de 4*
Mic dejun si cina (2 mese pe zi - conform programului (intrare cu cină, iesire cu mic dejun) cu 1 pahar de apa si vin la masa
Transfer aeroport-hotel-aeroport
Asistenta turistica*
½ zi excursie optionala inclusa (Larnaca Biserica Sfantul Lazar)

PRETUL nu include
Taxele de aeroport 95 euro/persoana
Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
Taxa de statiune (se va plati la hotel, 1-3 euro/zi/pers)
Mesele  de prânz
Intrarile la obiectivele turistice, alte taxe si cheltuieli personale.

Bonusuri senior voyage club card
½ zi excursie optionala Kyrenia Port - Panoramic pentru posesorii de Senior Voyage Club Card 
Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a minim 3 pentru posesorii de SENIOR VOYAGE  CLUB CARD
Posesorii de SENIOR VOYAGE  CLUB CARD nu achita suplimentul de 30 euro non senior

SENIOR VOYAGE este conceptul grație căruia cetățenii europeni de peste 55 ani (și nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-și petrece vacanța în cele mai variate destinații turistice, în perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.
Ai intrat în Senior Voyage Club? Nemaipomenit! Înseamnă că poți pleca într-o vacanță premium la prețuri incredibil de mici. 
Vei avea ocazia să vizitezi Europa și să împărtășești experiența ta cu alți seniori din toate colțurile Europei. Pentru ca totul sa fie ușor și accesibil, grupul de companii care activează sub umbrela Memento Holidays subvenționează și negociază costurile călătoriei, făcând produsul Senior Voyage unic pe piața din Europa.
Această inițiativă se încadrează în sfera așa numitului turism social, oferind ocazia tuturor să descopere lumea. Modul de obținere al  SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum și regulamentul după care acesta funcționează este disponibil la adresa www.seniorvoyage.eu.
SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acordă contra cost (25 euro/card) la achiziționarea unui pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului. 

Bine de știut:
Avansul la înscriere este de minim 100 €/persoana
Nu se accepta partaj
ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întârzie la îmbarcare.
Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane
Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi , in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor. 
Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 30 euro/sejur 7 nopti. 
*Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic. Precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.
Se acorda reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a minim 3 pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE  CLUB CARD

Reduceri& suplimente
Supliment SGL:  200 euro (maxim 2 camere pe grup)
Reducere a 3-a persoană: 20 euro
Copil 0 - 1.99 ani: 95 euro (taxa aeroport)
Copil 2 - 11.99 ani: reducere 70 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au insotitor peste 55 ani: platest supliment 30 euro

Observații 
Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.
Unitatea de cazare menționată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tara vizitata. Autoritatile locale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere. Agentia organizatoare nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul vizitat. o are cu statul vizitat.
Programul poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective în funcţie de anumite situaţii speciale.


NOTA
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare. Hotelul va fi nominalizat cu 3-5 zile inainte de plecare. 
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Cipru. 
Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
Agentia nu  se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc  singure
Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.
Turistii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore inainte de plecare. Limita de bagaj admisa pentru bagajul de cala este de 20 Kg/ pasager si pentru bagajul de mana este de 7 Kg/ pasager (dimensiunile sunt: 55x40x20 cm).

Destinatie: Cipru

Durata: 7 nopti

Date de plecare 2019: 
24.03, 31.03, 07.04, 14.04, 16.04, 23.04 Paste, 05.05, 12.05, 19.05, 26.05, 02.06
*Tarifele difera in functie de data plecarii (verifica tabelul)

Cipru – sau „Stâncile Afroditei” – este fermecătoarea insulă din Marea Mediterană ce a sedus și a inspirat generații întregi prin farmecul istoric și plajele minunate cu nisip fin și ape limpezi, mai ales datorită legendelor care spun că aici s-a născut zeița Afrodita. Numele insulei derivă din grecescul "arama", Cipru fiind considerat totodată și locul de naștere al civilizației grecești miceniene, cu 3000 de ani î.Hr. unde fenicienii, romanii, cruciații, francii, venețieinii și alți cuceritori și-au lăsat amprenta asupra obiceiurilor locale și au contribuit la istoria fascinantă a locurilor. 

Moment de savoare:
Halloumi este cel mai faimos preparat din Cipru, constând în niște turte preparate din brânză de oaie și de vacă, rumenite pe grătar și aromate cu mirodenii. Acest preparat este servit adesea cu felii de pepene proaspăt.

Top atracții:
1.Plaja Nissi cu nisipul ei alb și fin și apele turcoaz ale Mării din Agia Napa, este cea mai faimoasă plajă din Cipru. Și pe bună dreptate, Nissie este de o frumusețe rară. Este o plajă liniștită, ideală pentru familiile care au copii, datorită apelor liniștite și de mică adâncime. Totuși, o plajă atât de frumoasă poate deveni foarte aglomerată în timpul verii.
2.Castelul Sf. Hilarion – aflat printre cele mai frumoase ruine Mediteraneene. Bastionul a inspirat multe legende, cea mai populară fiind legenda conform căreia acesta a fost construit de o regină a zânelor ce îi fermeca pe păstorii locali. Aflat pe culmea unui deal, castelul este o adevărată comoară pentru exploratorii pasionați, oferind și o priveliste panoramică asupra întregii regiuni.
3.Masivul Troodos cu satele sale pitorești, pline de căsuțe tradiționale construite din piatră și străduțe pietruite, ce găzduiesc bisericuțe superbeși mănăstiri cu frescedin perioada medievală. Aceste locașe de cult au o mare importanță istorică, iar nouă dintre ele se află deja pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.


PROGRAM – excursii optionale recomandate

Excursie in Güzelyurt
Durata: aprox. 7 ore 
Facem o excursie în orașul Guzelyurt, ce include o varietate de atracții: Muzeul de Arheologie, Biserica St. Mamma și Saturday Bazaar in Guzelyurt, Soli Ancient City cu mozaicuri deosebite, orășelul istoric de cupru Lefke și patiserii locale cu rețete tradiționale. În funcție de sezon, se pot culege aici portocale și căpșuni, sau se poate face o baie răcoritoare într-o vizită la plajele Caretta, Green Sea Turtle sau Akdeniz Turtle. 
Include: 
-Pranz (bauturile racoritoare disponibile la cost suplimentar);
-transport cu aer conditionat;

Excursie in Bellapais & St. Hilarion 

Durata: aprox. 5 ore
Bellapais și Sh. Hilarion ne conduc până „în adâncurile istoriei”, această excursie fiind ideală pentru cei ce își doresc să afle cât mai multe. Incursiunea noastră începe cu o vizită la Castelul St. Hilarion, construit în secolul al VII-lea (principala sursă de inspirație a lui Walt Disney în crearea castelului din animația Albă ca Zăpada). Vom avea oportunitatea de a observa o priveliște încântătoare pe linia de coastă Kyrenia, la aproximativ 732 metri altitudine, apoi oprim în satul istoric Bellapais, pentru a admira Abația Bellapais, considerată o capodoperă a arhitecturii Gotice. Aici si-a petrecut câțiva ani din viață Lawrence Durell, autorul cărții „Bitter Lemons of Cyprus”.


Excursie in Kyrenia – Plimbare cu catamaranul

Durata : aprox. 9 ore 
O excursie pentru cei cu simțul aventurii. Navigăm spre Kyrenia Harbour, unde vom descoperi frumusețea și misterele insulei direct din Marea Mediterană. Ancorăm în dreptul faimoasei plaje Escape din vest sau Acapulco din est, în funcție de condițiile meteorologice. Facem o oprire pentru o baie răcoritoare și câteva momente de relaxare la plajă. La bordul navei sunt servite gustări, iar personalul vasului are grijă ca fiecare turist să se bucure de priveliștea mirifică și valurile din care a luat naștere frumoasa Afrodita. După orele prânzului vom înota în apele cristaline ale mării, iar după-amiaza vom porni într-o călătorie relaxantă înapoi către Portul Kyrenia. 


Excursie in Karpass Peninsula

Durata: aprox. 10 ore
Ajunși aici, vom face o primă oprire în satul tradițional pescăresc Bogaz unde musafirii se pot bucura de celebra cafea turcească sau de ceaiurile specifice regiunii. Se vizitează apoi fabrica de ulei unde se degustă pâine coaptă cu unul dintre cele mai bune uleiuri de masă – un gust de neuitat. Pentru a putea observa o priveliște încântătoare peste mare și reculegere într-un loc fermecat, se vizitează apoi Mănăstirea St. Andrew. Cei care iubesc să înoate și să facă plajă, se pot bucura aici de Golden Beach of Karpaz. Urmează o pauză în satul Dipkarpaz, unde grecii și turcii trăiesc într-o armonie deplină, iar satul moschee are o arhitectură pedestreala deosebită cu plăci de gresie albastră. Această excursie îmbină naturalețea insulei cu frânturi din instoria și cultura cipriotă. 

Excursie in Famagusta

Durata: aprox. 10 ore
Avem ocazia să vizităm Mănăstirea St. Barnabas cu deosebitele “camere cu icoane” și Muzeul de Arheologie, precum și mormântul Sf. Barnabas și orașul antic roman Salamis. În această zonă vom putea afla mai multe și despre Biserica Ortodoxă Greacă. După prânz vom vizita celebrele ziduri ale orașului Famagusta (printre cele mai bine conservate din lume), Turnul lui Othello, unde Shakespeare și-a regăsit inspirația pentru a scrie piesa cu nume omonim (construit în secolul al XII-lea în perioada Lusignan), Catedrala St. Nicholas (Lala Mustafa Pasha Mosque) și apoi Varosha sau “Orașul fantomelor”.  

Excursie in Nicosia

Durata: aprox. 5 ore 
Nicosia este un oraș deosebit și singura capitala divizată a Europei. În cadrul acestei excursii de o jumătate de zi, vom avea și o pauză de shopping de o ora. Nicosia a fot centrul a numeroase civilizații, cea mai veche denumire recunoscută fiind „Ledra”, încă din timpurile Assyriene. În perioada egipteană, denumirea orașului a provenit din îmbinarea numelui copilului regelui „Lefkos” și a soției sale „Sia” , rezultând denumirea „Lefkosia”. Cladirile gotice franceze, moscheele și bazarul, sunt câteva dintre obietivele misterioase încărcate de istoria locului. După ce Zidul Berlinului a căzut, Nicosia a ramas singura capitală divizată din lume. Principalele puncte de atracție ale Nicosiei sunt: The Green Line, Zidurile Nicosiei, casele Samanbahce, Moscheea Selimiye (Catedrala St. Sophia), Grand Bazaar (Bandabuliya) și Great Inn (Buyuk Han), Arasta Shopping Arcade și Lokmaci Gate. Turul include și pauze pentru shopping sau alte activități distractive. 

Excursie gratuita pentru posesorii de card SV – Turul centrului vechi Kyrenia/Girne

Durata: aprox. 3 ore
In aceasta excursie veti avea oportunitatea sa observati  inima orasului Kyrenia cu al sau port fermecator, unde se afla mai multe shopuri si restaurante cu specific si aveti ocazia sa vizitati vechea cetate Girne/Kyrenia (intrarea in cetate nu este inclusa in pret).

Excursie gratuita – Vizita la Biserica Sf. Lazar si centrul orasului Larnaca

Durata: aprox. 2 ore

Biserica Sfântul Lazăr din Larnaca a fost construită în secolul al IX-lea pentru a adăposti mormântul lui Lazăr din Betania. Potrivit tradiţiei, după ce Lazăr a fost înviat din morţi de către Hristos, de frica iudeilor acesta a venit în Cipru, unde avea să fie rânduit episcop de Kition de către Sfântul Pavel. Sfântul Lazăr a mai trăit în Larnaca timp de 30 de ani. În anul 890 au fost descoperite Sfintele sale Moaşte, iar în anul 901 acestea au fost mutate la Constantinopol de către împăratul Leon al VI-lea. Biserica Sfântului Lazăr este construită din piatră și măsoară 31,5 metri înălţime şi 14,5 metri lăţime. Are un pridvor cu portal deschis, ale cărui trepte coboară în incinta bisericii. Portalul păstrează inscripţii greceşti, latine şi franceze. În biserică se păstrează şase icoane bizantine aparţinând vechiului iconostas. Una dintre icoane îl reprezintă pe Sfântul Lazăr episcop, iar altă înfăţişează învierea lui Lazăr. Mai amintim icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, aflată pe unul dintre pilaştrii nordici. Vom avea timp liber pentru o gustare și un moment de relaxare.



PRETUL INCLUDE 
Transport avion Bucuresti – Larnaca – Bucuresti
7 nopţi cazare la hotel de 4*
Mic dejun si cina (2 mese pe zi - conform programului (intrare cu cină, iesire cu mic dejun) cu 1 pahar de apa si vin la masa
Transfer aeroport-hotel-aeroport
Asistenta turistica*
½ zi excursie optionala inclusa (Larnaca Biserica Sfantul Lazar)

PRETUL nu include
Taxele de aeroport 95 euro/persoana
Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
Taxa de statiune (se va plati la hotel, 1-3 euro/zi/pers)
Mesele  de prânz
Intrarile la obiectivele turistice, alte taxe si cheltuieli personale.

Bonusuri senior voyage club card
½ zi excursie optionala Kyrenia Port - Panoramic pentru posesorii de Senior Voyage Club Card 
Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a minim 3 pentru posesorii de SENIOR VOYAGE  CLUB CARD
Posesorii de SENIOR VOYAGE  CLUB CARD nu achita suplimentul de 30 euro non senior

SENIOR VOYAGE este conceptul grație căruia cetățenii europeni de peste 55 ani (și nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-și petrece vacanța în cele mai variate destinații turistice, în perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.
Ai intrat în Senior Voyage Club? Nemaipomenit! Înseamnă că poți pleca într-o vacanță premium la prețuri incredibil de mici. 
Vei avea ocazia să vizitezi Europa și să împărtășești experiența ta cu alți seniori din toate colțurile Europei. Pentru ca totul sa fie ușor și accesibil, grupul de companii care activează sub umbrela Memento Holidays subvenționează și negociază costurile călătoriei, făcând produsul Senior Voyage unic pe piața din Europa.
Această inițiativă se încadrează în sfera așa numitului turism social, oferind ocazia tuturor să descopere lumea. Modul de obținere al  SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum și regulamentul după care acesta funcționează este disponibil la adresa www.seniorvoyage.eu.
SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acordă contra cost (25 euro/card) la achiziționarea unui pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului. 

Bine de știut:
Avansul la înscriere este de minim 100 €/persoana
Nu se accepta partaj
ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întârzie la îmbarcare.
Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane
Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi , in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor. 
Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 30 euro/sejur 7 nopti. 
*Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic. Precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.
Se acorda reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a minim 3 pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE  CLUB CARD

Reduceri& suplimente
Supliment SGL:  200 euro (maxim 2 camere pe grup)
Reducere a 3-a persoană: 20 euro
Copil 0 - 1.99 ani: 95 euro (taxa aeroport)
Copil 2 - 11.99 ani: reducere 70 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au insotitor peste 55 ani: platest supliment 30 euro

Observații 
Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.
Unitatea de cazare menționată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tara vizitata. Autoritatile locale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere. Agentia organizatoare nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul vizitat. o are cu statul vizitat.
Programul poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective în funcţie de anumite situaţii speciale.


NOTA
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare. Hotelul va fi nominalizat cu 3-5 zile inainte de plecare. 
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Cipru. 
Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
Agentia nu  se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc  singure
Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.
Turistii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore inainte de plecare. Limita de bagaj admisa pentru bagajul de cala este de 20 Kg/ pasager si pentru bagajul de mana este de 7 Kg/ pasager (dimensiunile sunt: 55x40x20 cm).

Itinerariu

Ziua 1

Nici o descriere!

Ziua 1

Nici o descriere!