Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Zabola - Castel Mikes (The New Castle)

   Sat Zabala, Comuna Zabala, Nr 437, Jud Covasna, Zabala

Descriere

Clădirea impozantă din centrul parcului a fost construită după planurile de dezvoltare a contelui MIKES Ármin la începutul secolului al 20-lea. Mai multe companii pe care le deținea familia au avut nevoie de birouri și numărul ridicat de vizitatori - locuri de cazare. Bucătăria era mutată tot aici de unde preparatele culinare erau transportate printr-un pasaj semi-subteran în sala de mese din castelul vechi. În prezent Castelul Nou este clădirea principală a bazei de recreație nobile cu 5 suite și 6 camere extravagante.

Domeniile istorice ale familiei Mikes vă fac să vă simțiți ca într-o pictură de Monet în care abundența culorilor vă uluiește și vă duce direct în anii 20. Unii zic că l-au văzut chiar pe Hercule Poirot furișându-se afară din sufragerie.

Locația este de 600 de ani reședința familiei iar clădirile, din diferite epoci, folosite pentru cazarea musafirilor se află într-un parc de 50 hectare care se afundă în pădurile vaste ale Carpaților Răsăriteni.

Domeniul Zabola este format dintr-un uriaș parc presărat cu 7 clădiri istorice, lacuri, peste 100 de specii de plante și aria de conservare a biotopului Carpatin al domeniului. Acest biotop este baza unei bogate faune sălbatice. Dacă desenăm un cerc imaginar în jurul Domeniului Zabola închidem mai mult de un milion de hectare de pădure carpatină. Cea mai apropiată așezare spre Est este la 60 de Km distanță. Animalele cu care conviețuim în acest biotop sunt de mare valoare pentru noi. Pe lângă căprioare, mistreți, cerbi, urși, lupi și râși, aria de conservare este zona de habitat pentru berze, stârci, veverițe, bufnițe, lilieci, broaște și multe alte animale.

Pentru a vă bucura din plin de momentele petrecute la castel puteți combina serviciile adăugând un observator de urși, o partidă de saună în pădure sau chiar o cină specială cu o duzină de lumânări în pavilionul de lângă saună. Dacă vă place adrenalina optați pentru călăritul în pădure sau un prânz extravagant pe Hanging Terrace.

Casele de oaspeți din secolele XVIII, XIX, sunt numite după funcțiile originale: The Machine House (Casa mașinăriei), The Saddle House (Casa harnașamentelor), The New Castle (Castelul nou). Aceste clădiri dispun în total de 20 de spații de cazare. Pe lângă Domeniul Zabola familia Chowdhury mai dispune de o proprietate în sălbăticiunea de la Bixad: Dobrica Hunting Lodge.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.








Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.