Ziua 1. București – Budapesta
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară, câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire si cazare la Budapesta.
Ziua 2. Budapesta - Piața de Crăciun de la Viena - Praga
Jó reggelt! (Bună dimineața!) Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a descoperi capitala Austriei, Viena, ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Acest oraș ne va impresiona cu clădirile sale construite în stil baroc și obiectivele sale turistice de mare interes. Intrăm în atmosfera fostei capitale imperiale admirând într-un tur panoramic cu autocarul: Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piața Maria Tereza, Parlamentul, Primăria. Vă invităm la o plimbare spre Piața Primăriei (Rathausplatz) unde se organizează de peste șapte secole Târgul de Crăciun.
Moment de răgaz:
Arome de vin fiert, ciocolată și scorțișoară plutesc deasupra târgului. Brazii împodobiți, căsuțele de lemn frumos ornamentate cu ghirlande și beculețe, sunetul colindelor ne vor introduce într-un decor de poveste. Cei pofticiosi pot servi un wurst tradițional, turtă dulce sau o cană de vin fiert. Turiștii pasionați de shopping pot cumpăra obiecte artizanale, decorațiuni de Crăciun și suveniruri pentru cei dragi.
Pornim din nou la drum, acompaniați de ritmurile celebrului vals vienez, lăsând în urmă tărâmul de poveste oferit de capitala Austriei. Următorul nostru popas va fi fascinantul “oraș de aur”… Praga. Vom avea ocazia să admirăm una dintre cele mai frumoase arhitecturi gotice, reprezentată prin edificii de patrimoniu, castele și fortărețe. Sosim și ne cazăm în Praga, la hotel de 4*.
Ziua 3. Praga – Piața de Crăciun
Dobré ráno! (Bună dimineața!) După micul dejun începem turul de oraş cu Mănăstirea Loreta, Hradul - considerat cel mai mare castel din lume, Catedrala Sfântul Vit, Podul Carol, cartierul Stare Mesto cu Monumentul Jan Hus, Primăria, Turnul cu Ceas și Cartierul evreiesc.
Praga găzduiește anual milioane de turiști atrași de splendida armonie arhitecturală a diferitelor stiluri din epoci diverse, dar cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, atracția principală a orașului este „Vanochi trh” (Târgul de Crăciun), care se închide după Anul Nou. Ne relaxăm și explorăm standurile cu suveniruri, unde se găsesc și tradiționalele păpuși cehești. La standurile cu mâncare și cu băutură gurmanzii au parte și de produse de patiserie tradiționale, castane prăjite, trdlo – cozonac înfășurat pe lemn sau svarak – vin fiert.
Moment de răgaz:
Chiar daca nu ești consumator de bere, trebuie să guști berea din Praga. Vytopna Railaway Restaurant, situat în Piața Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe lângă zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atracția localului, 900 m de cale ferată în miniatura. Spre încântarea clienților, băutura este adusă la fiecare masă în vagonul trenului care circulă pe aceste șine.
Ziua 4. PRAGA - Piața de Crăciun de la Dresda - Praga
După servirea micului dejun aveți timp liber la dispoziție și posibilitatea de a explora individual orașul Praga și Piața de Crăciun, sau vă propunem excursia opţională la Dresda, orașul supranumit și “Florenţa de pe Elba”, ce impresionează prin palatele, catedralele, podurile și muzeele sale. Exemplele sunt nenumărate și amintim doar câteva dintre acestea: Palatul Zwinger, Opera Semper, Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche), Biserica Catolică a Curții.
În timpul Sărbătorilor de iarnă, piețele de Crăciun transformă orașul de pe râul Elba într-un tărâm magic, umplând orașul cu luminițe strălucitoare și festivități de sezon.
Moment de răgaz:
Jocul de lumini, mirosul de vin fiert și muzica de Crăciun se răspândesc prin oraș. În Striezelmarkt, cea mai veche piață de Crăciun din Germania putem savura celebrul Stollen - cozonac cu fructe uscate, un desert străvechi în istoria orașului Dresda. Inițial era pâine cu fructe, însă acum există numeroase rețete, iar majoritatea conțin fructe confiate, uneori marțipan, nuci sau migdale.
Pornim apoi la pas pe aleile pietonale și ne amestecăm în mulțimea de oameni, localnici sau călători copleșiți de magia sărbătorilor cuprinse într-un decor de poveste.
Plecăm spre Praga cu amintiri frumoase și cu gândul de a reveni în acest fascinant oraș. Cazare în Praga.
Ziua 5. Praga – Piața de Crăciun de la Bratislava – Budapesta
Mic dejun. Traseul continuă spre Budapesta cu o scurtă vizită în Bratislava, o capitală cosmopolită ce se întinde pe malurile Dunării. Oraşul are câteva obiective turistice deosebite: Castelul Bratislava, Catedrala Sf, Martin, Poarta Sf ,Mihail, Piața Principală, Primăria.
La târgul de Crăciun din piața principală a orașului Bratislava dăinuie o atmosferă de relaxare și voie bună ce prinde bine oricărei persoane. Pe lângă preparatele internaționale care se pot degusta în orice piață de Crăciun, aici puteți servi o specialitate slovacă numită Ciganska Pecienka - adică o friptură țigănească la grătar fie din carne de porc, fie din ficat sau din piept de pui, așezată între două felii de chiflă, unse din belșug cu un sos picant sau untură și felii de ceapă. O combinație grozavă care vă deschide apetitul pentru un desert, iar la acest capitol ’’ regina’’ este plăcinta cu mere. Dupa ce am admirat Bratislava și ne-am încărcat din nou bateriile, pornim la drum către minunatul oraș Budapesta, unde vom admira într-un scurt tur panoramic cu autocarul: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas.
Moment de răgaz:
Ultima seară împreună trebuie sa fie una memorabilă, de aceea vă propunem
cina tradițională la crama Borkatakomba. Sigur ai gustat, până acum, măcar o rețetă de gulaș. Acum este momentul să ne înfruptăm din rețeta originală, de altfel o creație culinară a păstorilor maghiari. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută.
În timp ce ne delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu muzică autentică lăutărească. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu este exclus să fim și altădată!
Ziua 6. Budapesta - București
Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.
Ziua 1. București – Budapesta
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară, câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire si cazare la Budapesta.
Ziua 2. Budapesta - Piața de Crăciun de la Viena - Praga
Jó reggelt! (Bună dimineața!) Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a descoperi capitala Austriei, Viena, ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Acest oraș ne va impresiona cu clădirile sale construite în stil baroc și obiectivele sale turistice de mare interes. Intrăm în atmosfera fostei capitale imperiale admirând într-un tur panoramic cu autocarul: Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piața Maria Tereza, Parlamentul, Primăria. Vă invităm la o plimbare spre Piața Primăriei (Rathausplatz) unde se organizează de peste șapte secole Târgul de Crăciun.
Moment de răgaz:
Arome de vin fiert, ciocolată și scorțișoară plutesc deasupra târgului. Brazii împodobiți, căsuțele de lemn frumos ornamentate cu ghirlande și beculețe, sunetul colindelor ne vor introduce într-un decor de poveste. Cei pofticiosi pot servi un wurst tradițional, turtă dulce sau o cană de vin fiert. Turiștii pasionați de shopping pot cumpăra obiecte artizanale, decorațiuni de Crăciun și suveniruri pentru cei dragi.
Pornim din nou la drum, acompaniați de ritmurile celebrului vals vienez, lăsând în urmă tărâmul de poveste oferit de capitala Austriei. Următorul nostru popas va fi fascinantul “oraș de aur”… Praga. Vom avea ocazia să admirăm una dintre cele mai frumoase arhitecturi gotice, reprezentată prin edificii de patrimoniu, castele și fortărețe. Sosim și ne cazăm în Praga, la hotel de 4*.
Ziua 3. Praga – Piața de Crăciun
Dobré ráno! (Bună dimineața!) După micul dejun începem turul de oraş cu Mănăstirea Loreta, Hradul - considerat cel mai mare castel din lume, Catedrala Sfântul Vit, Podul Carol, cartierul Stare Mesto cu Monumentul Jan Hus, Primăria, Turnul cu Ceas și Cartierul evreiesc.
Praga găzduiește anual milioane de turiști atrași de splendida armonie arhitecturală a diferitelor stiluri din epoci diverse, dar cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, atracția principală a orașului este „Vanochi trh” (Târgul de Crăciun), care se închide după Anul Nou. Ne relaxăm și explorăm standurile cu suveniruri, unde se găsesc și tradiționalele păpuși cehești. La standurile cu mâncare și cu băutură gurmanzii au parte și de produse de patiserie tradiționale, castane prăjite, trdlo – cozonac înfășurat pe lemn sau svarak – vin fiert.
Moment de răgaz:
Chiar daca nu ești consumator de bere, trebuie să guști berea din Praga. Vytopna Railaway Restaurant, situat în Piața Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe lângă zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atracția localului, 900 m de cale ferată în miniatura. Spre încântarea clienților, băutura este adusă la fiecare masă în vagonul trenului care circulă pe aceste șine.
Ziua 4. PRAGA - Piața de Crăciun de la Dresda - Praga
După servirea micului dejun aveți timp liber la dispoziție și posibilitatea de a explora individual orașul Praga și Piața de Crăciun, sau vă propunem excursia opţională la Dresda, orașul supranumit și “Florenţa de pe Elba”, ce impresionează prin palatele, catedralele, podurile și muzeele sale. Exemplele sunt nenumărate și amintim doar câteva dintre acestea: Palatul Zwinger, Opera Semper, Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche), Biserica Catolică a Curții.
În timpul Sărbătorilor de iarnă, piețele de Crăciun transformă orașul de pe râul Elba într-un tărâm magic, umplând orașul cu luminițe strălucitoare și festivități de sezon.
Moment de răgaz:
Jocul de lumini, mirosul de vin fiert și muzica de Crăciun se răspândesc prin oraș. În Striezelmarkt, cea mai veche piață de Crăciun din Germania putem savura celebrul Stollen - cozonac cu fructe uscate, un desert străvechi în istoria orașului Dresda. Inițial era pâine cu fructe, însă acum există numeroase rețete, iar majoritatea conțin fructe confiate, uneori marțipan, nuci sau migdale.
Pornim apoi la pas pe aleile pietonale și ne amestecăm în mulțimea de oameni, localnici sau călători copleșiți de magia sărbătorilor cuprinse într-un decor de poveste.
Plecăm spre Praga cu amintiri frumoase și cu gândul de a reveni în acest fascinant oraș. Cazare în Praga.
Ziua 5. Praga – Piața de Crăciun de la Bratislava – Budapesta
Mic dejun. Traseul continuă spre Budapesta cu o scurtă vizită în Bratislava, o capitală cosmopolită ce se întinde pe malurile Dunării. Oraşul are câteva obiective turistice deosebite: Castelul Bratislava, Catedrala Sf, Martin, Poarta Sf ,Mihail, Piața Principală, Primăria.
La târgul de Crăciun din piața principală a orașului Bratislava dăinuie o atmosferă de relaxare și voie bună ce prinde bine oricărei persoane. Pe lângă preparatele internaționale care se pot degusta în orice piață de Crăciun, aici puteți servi o specialitate slovacă numită Ciganska Pecienka - adică o friptură țigănească la grătar fie din carne de porc, fie din ficat sau din piept de pui, așezată între două felii de chiflă, unse din belșug cu un sos picant sau untură și felii de ceapă. O combinație grozavă care vă deschide apetitul pentru un desert, iar la acest capitol ’’ regina’’ este plăcinta cu mere. Dupa ce am admirat Bratislava și ne-am încărcat din nou bateriile, pornim la drum către minunatul oraș Budapesta, unde vom admira într-un scurt tur panoramic cu autocarul: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas.
Moment de răgaz:
Ultima seară împreună trebuie sa fie una memorabilă, de aceea vă propunem
cina tradițională la crama Borkatakomba. Sigur ai gustat, până acum, măcar o rețetă de gulaș. Acum este momentul să ne înfruptăm din rețeta originală, de altfel o creație culinară a păstorilor maghiari. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută.
În timp ce ne delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu muzică autentică lăutărească. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu este exclus să fim și altădată!
Ziua 6. Budapesta - București
Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.